Έως 28/4 η συμμετοχή επαγγελματιών στο πανηγύρι Αγ. Πνεύματος στο Ηράκλειο
Print Friendly, PDF & Email
Επιχειρήσεις – Αγορά

Έως 28/4 η συμμετοχή επαγγελματιών στο πανηγύρι Αγ. Πνεύματος στο Ηράκλειο

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής καλεί τους ενδιαφερόμενους, που έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε εμποροπανηγύρεις, και ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη θρησκευτική εμποροπανήγυρη της εορτής του Αγίου Πνεύματος να υποβάλλουν αίτηση – υπεύθυνη δήλωση, με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, έως την Παρασκευή 28 Απριλίου 2017.

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές τις εργάσιμες ημέρες, και ώρες από 8:00 έως 14:30, στο Τμήμα Πρωτοκόλλου, που βρίσκεται στον 2ο όροφο του δημαρχείου Ηρακλείου Αττικής (Στ. Καραγιώργη 2).

Οι θέσεις θα καθορισθούν με δημόσια κλήρωση για την ημερομηνία διεξαγωγής της οποίας ο Δήμος αναμένεται να ενημερώσει με ανακοίνωσή του.

Δικαίωμα συμμετοχής

Οι άδειες χορηγούνται:

 • Σε επαγγελματίες εμπόρους που νόμιμα δραστηριοποιούνται αποκλειστικά σε υπαίθριες αγορές (υπαίθριοι πωλητές).
 • Σε όσους κατέχουν άδεια άσκησης υπαίθριου (στάσιμου ή πλανόδιου) εμπορίου.
 • Σε κατόχους άδειας πωλητή λαϊκών αγορών βιομηχανικών ειδών σε ποσοστό μέχρι 20%.
 • Σε λοιπούς εμπόρους.
 • Σε κατόχους άδειας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.
 • Σε επιχειρηματίες που διατηρούν καταστήματα κατά μήκος των οδών διεξαγωγής των εμποροπανηγύρεων, μπορεί να χορηγηθεί άδεια για τοποθέτηση πάγκου έμπροσθεν του καταστήματός τους, στον οποίο να πωλούν τα προϊόντα τους. Προϋπόθεση αποτελεί να καταβάλλουν το αντίστοιχο τέλος στον Δήμο και να νομιμοποιούνται φορολογικά για την άσκηση της συγκεκριμένης δραστηριότητας. Οι εν λόγω καταστηματάρχες θα εξαιρούνται της κληρώσεως.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά

 1. Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση (έντυπο Υπηρεσίας) στην οποία εκτός των άλλων θα δηλώνονται η διεύθυνση της ασκούμενης δραστηριότητας, τα προς πώληση είδη, καθώς και η χρονική διάρκεια για την οποία ζητείται η παραχώρηση της χρήσης αυτού.
 2. Φωτοτυπία ταυτότητας ή διαβατηρίου και για αλλοδαπούς φωτοτυπία διαβατηρίου και άδεια διαμονής σε ισχύ, η οποία να τους επιτρέπει την άσκηση ανεξάρτητης οικονομικής δραστηριότητας.
 3. Πρόσφατη απόδειξη ταμειακής μηχανής.
 4. Βεβαίωση της οικείας Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (ΔΟΥ) περί υποβολής δήλωσης – έναρξης άσκησης επιτηδεύματος, σύμφωνα με τους νόμους 4045/1960(47 Α΄) και 1642/1986(125 Α΄).
 5. Πιστοποιητικό αρμόδιου ασφαλιστικού φορέα περί εγγραφής ή ειδοποιητήριο πληρωμής εισφορών σε αυτόν.
 6. Δημοτική Ενημερότητα περί μη οφειλής στον Δήμο (άρθρο 285 Ν. 3463/2006).
 7. Βεβαίωση εγγραφής στο αρμόδιο Επιμελητήριο (για τους εμπόρους που διαθέτουν επαγγελματική στέγη π.χ. κατάστημα, βιοτεχνία, πρατήριο, εργοστάσιο κ.λπ.).
 8. Φωτοτυπία βιβλιάριου υγείας ή πιστοποιητικό υγείας, εφόσον πρόκειται για διάθεση τροφίμων- ποτών.

Οι ενδιαφερόμενοι θα συμμετέχουν στη διαδικασία μετά από τον έλεγχο για την πληρότητα των στοιχείων από την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου.

Η κατοχύρωση θέσης θα γίνεται με την εφάπαξ καταβολή του ποσού που αντιστοιχεί στο τέλος χρήσεως του χώρου πριν την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την αδειοδότηση των δικαιούχων. Στη συνέχεια θα εκδίδεται η άδεια συμμετοχής.

Ωράριο λειτουργίας εμποροπανήγυρης εορτασμού του αγίου Πνεύματος

Όπως ενημερώνει ο Δήμος, η λειτουργία της θρησκευτικής εμποροπανήγυρης θα αρχίζει από τις 8:00 π.μ. και θα σταματά πριν τα μεσάνυχτα.  Η ακριβής ώρα παύσης της θα καθορίζεται από τους εμπόρους από κοινού, ανάλογα με την υπάρχουσα κίνηση των επισκεπτών. Οι μεγαφωνικές εγκαταστάσεις θα χρησιμοποιούνται το αργότερο μέχρι τις 23:00.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet