Απαλλαγή καταβολής τελών για τις επιχειρήσεις στο Ηράκλειο που έκλεισαν την περίοδο των περιοριστικών μέτρων
babalosn/FB
Print Friendly, PDF & Email
Επιχειρήσεις – Αγορά

Απαλλαγή καταβολής τελών για τις επιχειρήσεις στο Ηράκλειο που έκλεισαν την περίοδο των περιοριστικών μέτρων

Με χθεσινή (27/5) απόφασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου Αττικής απεφάσισε να απαλλάξει από την καταβολή δημοτικών τελών τις επιχειρήσεις που ανέστειλαν τη δραστηριότητά τους κατά την περίοδο του «lockdown» λόγω της πανδημίας Covid-19.

Η εν λόγω ευνοϊκή ρύθμιση έρχεται λίγες ημέρες μετά την παρουσίαση από τον δήμαρχο, Νίκο Μπάμπαλο, της «Κοινωνικής Συμμαχίας», του πακέτου μέτρων και προτάσεων που έχει σχεδιάσει ο Δήμος προκειμένου, μεταξύ άλλων, να στηρίξει την τοπική οικονομία.

«Η απαλλαγή από τα ανταποδοτικά τέλη είναι ένα από τα πρώτα βήματα της διαδρομής αυτού του πλάνου, για να ακολουθήσουν και άλλες πρωτοβουλίες που θα τονώσουν τον εμπορικό κόσμο του Ηρακλείου», σημειώνει η διοίκηση.

Ο δήμαρχος Νίκος Μπάμπαλος, σχολιάζοντας την απόφαση ανέφερε:

«Υλοποιούμε τις ευνοϊκές διατάξεις που ορίζει ο Νόμος και, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που συνεδρίασε σήμερα, απαλλάσσουμε από τα δημοτικά τέλη τις επιχειρήσεις που έκλεισαν την περίοδο της καραντίνας για το διάστημα που αυτά ήταν κλειστά.

»Είναι η πρώτη δέσμη μέτρων από αυτές που έχουμε ετοιμάσει. Έπεται συνέχεια.

»Πρέπει να καταλάβουμε ότι η τοπική οικονομία έχει κυκλικό χαρακτήρα. Κάθε κατάστημα της πόλης που υποστηρίζουμε διατηρεί τις θέσεις εργασίας του, οι οποίες, οι περισσότερες, πληρώνονται από Ηρακλειώτες. Υποστηρίζουμε την τοπική αγορά, υποστηρίζουμε την πόλη μας, υποστηρίζουμε τους δικούς μας ανθρώπους. Αυτό εννοούμε με την έννοια Κοινωνική Συμμαχία…».

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί η διαδικασία την οποία θα μπορούν να ακολουθήσουν οι επιχειρηματίες για να ενταχθούν στην απαλλαγή των δημοτικών τελών, με στόχο να δοθεί δυνατότητα και διαδικτυακών αιτήσεων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet