Πρόσκληση Δήμου Ηρακλείου Αττικής σε επαγγελματίες για συμμετοχή στη χριστουγεννιάτικη αγορά
Print Friendly, PDF & Email
Επιχειρήσεις – Αγορά

Πρόσκληση Δήμου Ηρακλείου Αττικής σε επαγγελματίες για συμμετοχή στη χριστουγεννιάτικη αγορά

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής καλεί τους ενδιαφερόμενους που θέλουν να συμμετέχουν στη χριστουγεννιάτικη αγορά να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής.

Η αίτηση – υπεύθυνη δήλωση, με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, θα πρέπει να κατατεθεί από 30 Οκτωβρίου 2018 έως 15 Νοεμβρίου 2018 και ώρες 8:30 με 14:30 στο Γραφείο Πρωτοκόλλου, που βρίσκεται στον 2ο όροφο του δημαρχείου (Στ. Καραγιώργη 2), για να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην κλήρωση που θα γίνει την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 10:30 π.μ. στο Γραφείο Αδειοδοτήσεων και Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων. Τα αντίστοιχα τέλη θα καταβληθούν έως την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018.

Πληροφορίες

Δικαιούχοι συμμετοχής

Οι εγκρίσεις συμμετοχής κατανέμονται ως εξής:

α) Σε ποσοστό 70% σε πωλητές που διαθέτουν όλα τα νόμιμα φορολογικά παραστατικά και ΚΑΔ σχετικό με τη δραστηριοποίηση στο υπαίθριο εμπόριο.

β) Σε ποσοστό 20% σε πωλητές βιομηχανικών ειδών αδειούχους λαϊκών αγορών και σε κατόχους παραγωγικής άδειας λαϊκών αγορών με αντικείμενο εκμετάλλευσης άνθη, φυτά και μεταποιημένα προϊόντα.

γ) Σε ποσοστό 10% σε αδειούχους πλανόδιου ή στάσιμου εμπορίου με αντικείμενο πώλησης από τα επιτρεπόμενα πωλούμενα είδη όπως αναφέρονται παρακάτω. Σε περίπτωση μη ενδιαφέροντος από αδειούχους των κατηγοριών (β) και (γ) ο αριθμός των θέσεων των κατηγοριών αυτών προστίθεται στον αριθμό της (α) κατηγορίας. Κάτοχοι αδειών για συγκεκριμένες κυριακάτικες αγορές που εκδόθηκαν με βάση προγενέστερο θεσμικό πλαίσιο, μπορούν να ζητούν τη συμμετοχή τους και υπολογίζονται στο ποσοστό της περίπτωσης α΄.

δ) Σε επαγγελματίες πωλητές που έχουν κηρυχτεί σε κατάσταση πτώχευσης μπορεί να χορηγηθεί θέση.

ε) Σε πωλητές που διαθέτουν όλα τα νόμιμα φορολογικά παραστατικά και δεν είναι αδειούχοι λαϊκών αγορών, πλανόδιου ή στάσιμου εμπορίου, εφόσον διαθέτουν βεβαίωση δραστηριότητος υπαίθριου εμπορίου ετήσιας διάρκειας σε ισχύ.

Σε περίπτωση που ο αριθμός των αιτήσεων υπερβαίνει τον αριθμό των διαθέσιμων θέσεων ανά κατηγορία, διενεργείται κλήρωση.

Πωλούμενα είδη – Αριθμός θέσεων

Στα πωλούμενα είδη περιλαμβάνονται ιδίως:

α) ζαχαρώδη, γλυκά, λουκουμάδες, βάφλες, ξηροί καρποί, παραδοσιακά είδη (όπως κάστανα, μαντολάτο,παστέλι, χαλβάς, γλυκά του κουταλιού, διάφορα αρτοποιήματα, ζυμαρικά κλπ), θεραπευτικά βότανα, μέλι,  μαλλί της γριάς, ποπ-κόρν, αναψυκτικά, λικέρ, ροφήματα-καφές,και ορίζονται σε τρεις (3) θέσεις.

β) χριστουγεννιάτικα είδη (στολίδια, γούρια κ.λπ. για τη χριστουγεννιάτικη αγορά) που ορίζονται σε οκτώ (8) θέσεις.

γ) μπαλόνια, παιχνίδια, είδη δώρων, αξεσουάρ, αγιογραφίες, πόστερ, μικροπωλητές διαφόρων ειδών και ορίζονται σε έξι (6) θέσεις.

δ) είδη που πωλούνται από επιχειρήσεις μαζικής εστίασης πρόχειρου γεύματος και ορίζονται σε τρεις (3) θέσεις.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά

Για την υποβολή της αίτησης συμμετοχής, το ενδιαφερόμενο φυσικό πρόσωπο, υποβάλλει στην αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση στην οποία, εκτός των άλλων, θα δηλώνονται η διεύθυνση της ασκούμενης δραστηριότης, η ακριβής θέση του χώρου, τα προς πώληση είδη, καθώς και ο σχετικός ΚΑΔ και, επιδεικνύει:

1) Την άδεια υπαίθριου εμπορίου που κατέχει ή τη βεβαίωση δραστηριοποίησης υπαίθριου εμπορίου ετήσιας διάρκειας.

2) Βιβλιάριο υγείας, εφόσον πρόκειται για διάθεση τροφίμων.

3) Δημοτική ενημερότητα (άρθρο 285 του Ν. 3463/2006 ΚΔΚΚ).

Οι ενδιαφερόμενοι θα συμμετέχουν στη διαδικασία μετά από τον έλεγχο για την πληρότητα των στοιχείων από την αρμόδια Υπηρεσία.

Η κατοχύρωση θέσης θα γίνεται με την εφάπαξ καταβολή του ποσού που αντιστοιχεί στο τέλος χρήσεως του χώρου πριν την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την αδειοδότηση των δικαιούχων. Στη συνέχεια θα εκδίδεται η έγκριση συμμετοχής.

Ωράριο λειτουργίας

Η λειτουργία της χριστουγεννιάτικης αγοράς θα αρχίζει από τις 8:00 π.μ. και θα σταματά πριν τα μεσάνυχτα. Η ακριβής ώρα παύσης της θα καθορίζεται από τους εμπόρους από κοινού, ανάλογα με την υπάρχουσα κίνηση των επισκεπτών. Οι μεγαφωνικές εγκαταστάσεις θα χρησιμοποιούνται το αργότερο μέχρι τις 23:00.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet