Έτοιμος και για τη νέα εκλογική διαδικασία της ερχόμενης Κυριακής ο μηχανισμός του Δήμου Ηρακλείου Αττικής
Κοινωνία

Έτοιμος και για τη νέα εκλογική διαδικασία της ερχόμενης Κυριακής ο μηχανισμός του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Έτοιμος και για τη νέα εκλογική διαδικασία της ερχόμενης Κυριακής είναι ο μηχανισμός του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, στον τομέα που αφορά τις δικές τους αρμοδιότητες, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή.

Όπως και στις πρόσφατες εκλογές του Μαΐου, οι εκλογικοί κατάλογοι έχουν αναρτηθεί σε εμφανή σημεία της πόλης για την ενημέρωση των ψηφοφόρων, ενώ για τους δικαστικούς αντιπροσώπους το εκλογικό υλικό θα είναι από την Παρασκευή 23 Ιουνίου διαθέσιμο στο δημαρχείο. Τα συνεργεία του Δήμου έχουν προετοιμάσει τις σχολικές αίθουσες που θα χρησιμοποιηθούν ως εκλογικά τμήματα την στιγμή που το σύνολο των δημοτικών υπηρεσιών μπαίνει σε επιφυλακή, ειδικά οι διοικητικές υπηρεσίες οι οποίες θα είναι ανοικτές μέχρι και την ημέρα των εκλογών για την εξυπηρέτηση των πολιτών και των δικαστικών αντιπροσώπων.

«Έχουμε ετοιμαστεί πλήρως και για αυτή την εκλογική διαδικασία ώστε να κυλήσουν όλα εξίσου ομαλά και να διευκολύνουμε στο μέγιστο και τους ψηφοφόρους και τους δικαστικούς – εκλογικούς αντιπροσώπους. Βεβαίως, τίποτα δεν θα ήταν δυνατό χωρίς τη συμβολή των εργαζομένων του Δήμου τους οποίους θέλω να ευχαριστήσω στο σύνολό τους αλλά και ξεχωριστά για τον ζήλο και την προσπάθεια που καταβάλουν ώστε να ανταποκριθούμε με άρτιο αποτέλεσμα σε δύο πολύ κοντινές μεταξύ τους εκλογικές μάχες», αναφέρει ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Νίκος Μπάμπαλος.

Πληροφορίες για πολίτες

Οι πολίτες μπορούν να μάθουν που ψηφίζουν είτε ηλεκτρονικά μέσα από την πλατφόρμα mpp.ypes.gov.gr συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους, είτε στον σύνδεσμο ΕΔΩ είτε στα έντυπα που έχουν τοιχοκολληθεί στα κεντρικά σημεία του Δήμου (δημαρχείο, πλατείες, καταστήματα, σχολεία κτλ). 

Το Δημοτολόγιο του Δήμου (2ος όροφος δημαρχείου) θα είναι ανοικτό για την εξυπηρέτηση των πολιτών σε ό,τι χρειάζεται στην εκλογική διαδικασία, όπως για παράδειγμα έκδοση πιστοποιητικών ταυτοπροσωπίας, ως εξής: Παρασκευή 8.00 – 22.00, Σάββατο 8.00 – 24.00 και Κυριακή 6.30 – 19.00. Ομοίως αποκλειστικά και μόνο για ό,τι αφορά τις εκλογές το κεντρικό ΚΕΠ του Δήμου (1ος όροφος δημαρχείου) θα λειτουργεί το Σάββατο 24/6 8.00 – 20.00 και την Κυριακή 25/6 7.00 – 19.00. Τηλέφωνα για πληροφορίες εκείνες τις ημέρες: 2132000128, 130, 236

Για την ψηφοφορία οι πολίτες χρειάζονται ένα από τα εξής έγγραφα: αστυνομική ταυτότητα (γίνεται δεκτή και ψηφιακή ταυτότητα αποκλειστικά όμως μέσω της εφαρμογής gov.gr wallet), προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αρχής, διαβατήριο, άδεια οδήγησης ή ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων.

Διευκόλυνση για ΑμΕΑ

Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των ΑμεΑ στη διαδικασία έχουν οριστεί ειδικά εκλογικά τμήματα, ενώ θα είναι στη διάθεση των πολιτών προσωπικό το οποίο θα τους προσφέρει υποστήριξη καθ’ όλη την ημέρα των εκλογών. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση είναι ωφέλιμο να υπάρχει πρότερη επικοινωνία με τα τηλέφωνα 2132000180 και 2132000219.

Πληροφορίες για τους δικαστικούς αντιπροσώπους

Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι μπορούν να παραλαμβάνουν το εκλογικό υλικό από το γραφείο Υποστήριξης Θεσμικών Οργάνων (3ος όροφος δημαρχείου) την Παρασκευή 23/6 15.00 – 21.00 και το Σάββατο 24/6 8.00 – 24.00 (με την παρότρυνση για την όσο το δυνατό πιο γρήγορη παραλαβή για την έγκαιρη επίλυση τυχόν θεμάτων) και να μαθαίνουν τα στοιχεία των δημοτικών υπαλλήλων – υπεύθυνων για το κάθε εκλογικό κέντρο. Τηλέφωνα εξυπηρέτησης των δικαστικών αντιπροσώπων 2132000180, 219.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet