Αιμιλία Τζίβα: Οι προεκλογικοί σεκιουριτάδες και τα πέντε χρόνια απραξίας του κυρίου Μπάμπαλου
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Αιμιλία Τζίβα: Οι προεκλογικοί σεκιουριτάδες και τα πέντε χρόνια απραξίας του κυρίου Μπάμπαλου

«Έναν μήνα πριν από τις εκλογές, περίπου σαράντα μέρες προτού κλείσουν τα σχολεία για καλοκαίρι, εν μέσω πασχαλινών διακοπών και μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια απραξίας, ο δήμαρχος Νίκος Μπάμπαλος εξαγγέλλει πανηγυρικά ότι αναθέτει τη φύλαξη των σχολικών μονάδων σε εταιρεία security» αναφέρει η δημοτική παράταξη Δίκτυο Πολιτών Ηρακλείου, με επικεφαλής της υποψήφια δήμαρχο Αιμιλία Τζίβα, προσθέτοντας: «Έλεος πλέον με την κοροϊδία και την υποκρισία».

«Μετά το προεκλογικό αμόκ της ασφαλτόστρωσης, έχουμε τους προεκλογικούς σεκιουριτάδες» τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση, στην οποία προστίθενται τα εξής:

«Πέντε ολόκληρα χρόνια αφήσατε τα δημόσια κτήρια και τα σχολεία να μαραζώνουν.

»Πέντε ολόκληρα χρόνια τα σχολεία ήταν κλειστά τα απογεύματα και τα παιδιά αναγκάζονταν να πηδάνε τα κάγκελα για να παίζουν στα προαύλια, ενώ παράλληλα ήταν  σκοτεινά, χωρίς φωτισμό, με αποτέλεσμα να γίνονται εύκολος στόχος για βανδαλισμούς.

»Πέντε ολόκληρα χρόνια δεν κάνατε τίποτα για την ενδυνάμωση του θεσμού των σχολικών φυλάκων, που έχει επανέλθει τα τελευταία χρόνια και χρησιμοποιείται με μεγάλη επιτυχία σε πάρα πολλούς δήμους της χώρας μας, ακόμη και απογεύματα.

»Πέντε ολόκληρα χρόνια δεν ενδιαφερθήκατε καθόλου για την ασφάλεια των πολιτών. Το Ηράκλειο είναι μία πόλη σκοτεινή, μια πόλη που δύσκολα περπατιέται, μια πόλη με σημάδια εγκατάλειψης.

»Πέντε ολόκληρα χρόνια δεν κάνατε τίποτα για την ενδυνάμωση του θεσμού της δημοτικής αστυνομίας, ο οποίος έχει επανέλθει, είναι πολύ πετυχημένος, μπορεί θεσμικά να επέμβει, να αποκαταστήσει την τάξη, φέρνει έσοδα και είναι φιλικός στον πολίτη. Αντί για αυτό, για να δικαιολογήσει ο δήμαρχος την πρόσληψη εταιρείας σεκιούριτι μας λέει, άκουσον- άκουσον, ότι η δημοτική αστυνομία έχει καταργηθεί! Ρίξτε μια ματιά σε άλλους δήμους.

»Στην ίδια ανακοίνωση, επίσης, ο δήμαρχος καλεί τους πολίτες να πάρουν τηλέφωνο τους σεκιουριτάδες αν αντιληφθούν παραβατικότητα. Ξέρει όμως πολύ καλά, αλλά εντέχνως το κρύβει, ότι αν κάποιος ειδοποιήσει μία εταιρεία security για τέτοια θέματα, η εταιρεία το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να ειδοποιήσει την Αστυνομία».

Το Δίκτυο Πολιτών Ηρακλείου Αττικής  και η υποψήφια δήμαρχος Αιμιλία Τζίβα έχουν μία εντελώς διαφορετική αντίληψη για την καταπολέμηση της παραβατικότητας, όπως τονίζει η ανακοίνωσή, υποστηρίζοντας ότι η  καταστολή δεν είναι λύση από μόνη της, ούτε η μόνη λύση.

Μία πόλη για να είναι ασφαλής πρέπει πρώτα από όλα να είναι φιλική, να υπάρχει δικαιοσύνη, να υπάρχει διαφάνεια, να τηρείται η νομιμότητα από όλους ανεξαιρέτως, είτε αφορά στις παραβιάσεις του νόμου σε θέματα ασφάλειας των πολιτών και δημόσιας περιουσίας, είτε αφορά στις καταπατήσεις δημόσιων χώρων, ή άλλες παραβάσεις, υποστηρίζει η παράταξη, προσθέτοντας ότι «δεν μπορεί κανείς να ανεχθεί δύο μέτρα και δύο σταθμά».

«Μία πόλη για να είναι ασφαλής πρέπει να οδηγεί τους νέους ανθρώπους στο φως  και όχι στις σκοτεινές πλατείες. Πρέπει να τους δίνει διεξόδους, και όχι να τους κλείνει τις πόρτες των σχολείων τα απογεύματα. Τα σχολεία είναι  ζωντανοί οργανισμοί που μέσα τους μεγαλώνουν παιδιά…» σημειώνει η παράταξη και προσθέτει:

«Εμείς απαντάμε με λύσεις, όπως τον φωτισμό των δρόμων, των πλατειών και των σχολείων, την ενίσχυση του θεσμού των σχολικών φυλάκων, την ενίσχυση και παρουσία της δημοτικής αστυνομίας και φυσικά το άνοιγμα των σχολείων τα απογεύματα και τη μετατροπή τους σε πολυχώρους αθλητισμού πολιτισμού, μουσικής, δράσης και κοινωνικής εκπαίδευσης

»Οι πολίτες για τόσο ευαίσθητα θέματα απαιτούν σεβασμό, απαιτούν σοβαρότητα, απαιτούν διάλογο, απαιτούν εξειδίκευση και αποτελεσματικότητα.

»Αφήστε τις παλαιοκομματικές λογικές κύριε δήμαρχε και κάντε επιτέλους τον πραγματικό απολογισμό σας…».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet