ΑΚΕΠ – Συνεργασία: Η ασφάλεια των παιδιών έπρεπε να προηγείται
Κοινωνία

ΑΚΕΠ – Συνεργασία: Η ασφάλεια των παιδιών έπρεπε να προηγείται

Την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019 κλιμάκιο της παράταξης ΑΚΕΠ – Συνεργασία επισκέφθηκε τα τρία σχολεία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής (1ο Γυμνάσιο, 4ο και 5ο Δημοτικά) στα οποία έχουν παρουσιαστεί προβλήματα από τον σεισμό, προκειμένου να ενημερωθεί για την πρόοδο των εργασιών. 

Νωρίτερα στελέχη της παράταξης είχαν επικοινωνήσει τόσο με διδάσκοντες των σχολείων αυτών, όσο και με γονείς, καθώς είχαν παρευρεθεί και στις αντίστοιχες συνελεύσεις των συλλόγων γονέων (σε όσες προσκλήθηκε η παράταξη). 

Η παράταξη επισημαίνει σχετικά:

Μια πρόχειρη διαπίστωση, από το είδος των ζημιών, είναι ότι ο σεισμός ανέδειξε προβλήματα που έχουν να κάνουν κυρίως με την ελλιπή συντήρηση των σχολικών μονάδων. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι στην Αττική σε ελάχιστα σχολεία παρουσιάστηκαν προβλήματα και κυρίως αυτά βρίσκονται στη δυτική πλευρά της Αττικής (Χαϊδάρι, Αιγάλεω κ.λπ.), κοντά δηλαδή στο επίκεντρο του σεισμού.

Επίσης, η καθυστέρηση ελέγχου και έναρξης των εργασιών αποκατάστασης στα σχολεία μας εκ μέρους της δημοτικής Αρχής είναι δεδομένη.

Αυτή τη στιγμή, όμως, αυτό που προέχει είναι η όσο το δυνατόν πιο ομαλή λειτουργία των σχολείων, ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς.

Από την πλευρά μας θα παρακολουθούμε στενά τόσο την πρόοδο των εργασιών αποκατάστασης όσο και το θέμα εν γένει και θα ζητήσουμε τον ουσιαστικό προσεισμικό έλεγχο όλων των σχολείων της πόλης.  Καλές οι μπογιές, αλλά η ασφάλεια των παιδιών είναι πιο σημαντική και έπρεπε να προηγείται.

Ευχόμαστε καλή και δημιουργική σχολική χρονιά σε μαθητές, δασκάλους, καθηγητές και γονείς.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet