Ακόμη τρία σχολεία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής στο δίκτυο φυσικού αερίου
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ακόμη τρία σχολεία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής στο δίκτυο φυσικού αερίου

Ακόμη τρία σχολεία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής συνδέονται με το δίκτυο φυσικού αερίου, βάσει της συμφωνίας που έχει πετύχει η δημοτική αρχή με την Εταιρεία Διανομής Αερίου για τη σταδιακή, δωρεάν σύνδεση όλων των σχολικών και δημοτικών κτηρίων.

Αυτήν τη φορά πρόκειται για το 4ο Γυμνάσιο, το 4ο Λύκειο και το Ειδικό Σχολείο, τα οποία μπαίνουν στη λίστα ανάμεσα σε εκείνα που έχουν ήδη ενταχθεί στο δίκτυο.

Ο δήμαρχος Νίκος Μπάμπαλος υπέγραψε τη σχετική σύμβαση με την εταιρεία για να προχωρήσουν στο επόμενο διάστημα τα έργα προέκτασης του φυσικού αερίου και, ακολούθως, η σύνδεση των σχολείων μέσα στο επόμενο σχολικό έτος.

«Με αυτόν τον τρόπο τα σχολεία της πόλης και τα κτήρια του Δήμου, όταν πλέον επιτευχθεί ο στόχος και συνδεθούν όλα στο δίκτυο, θα μπορούν να θερμαίνονται αποδοτικότερα, οικονομικότερα και με φιλικότερο αποτύπωμα για το περιβάλλον. Παράλληλα, με την επέκταση του φυσικού αερίου ακόμα περισσότεροι κάτοικοι της πόλης θα έχουν στην διάθεσή τους ποικίλες επιλογές στους τρόπους θέρμανσης των χώρων τους» σημειώνει η διοίκηση.

Μετά τις υπογραφές ο κ. Μπάμπαλος δήλωσε:

«Διεκδικήσαμε και πετύχαμε να συνδέσουμε δωρεάν όλα τα κτήρια του Δήμου μας με το φυσικό αέριο, για να κάνουμε οικονομία στο δημοτικό χρήμα, για να χρησιμοποιούμε ενέργεια φιλικότερη στο περιβάλλον.

»Ειδικά για τα σχολεία μας, για τα παιδιά μας στόχος είναι να παρέχουμε καλύτερες συνθήκες, πιο ζεστές αίθουσες μεταφορικά πλέον και κυριολεκτικά».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet