Ανακαινισμένοι ανοίγουν ξανά τις πόρτες τους οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ανακαινισμένοι ανοίγουν ξανά τις πόρτες τους οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής

Έτοιμοι να υποδεχθούν τα μικρά παιδιά της πόλης είναι οι δημοτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, οι οποίοι ανοίγουν ξανά τις πόρτες τους την Δευτέρα 17 Μαΐου, σύμφωνα με το αναθεωρημένο πλάνο της επιστημονικής επιτροπής και των αρμόδιων υπουργείων, που ορίζουν τα πρωτόκολλα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή.

Οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου θα επαναλειτουργήσουν σύμφωνα με όλα τα μέτρα για την προστασία της υγείας παιδιών και προσωπικού, επισημαίνει η διοίκηση.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η διοίκηση του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας έχει ήδη φροντίσει να γίνει απολύμανση στους χώρους (τάξεις και βοηθητικούς), να υπάρχει -από Δευτέρα- εντατικός και συνεχής καθαρισμός των σταθμών, ο προγραμματισμός της παραμονής των παιδιών στους σταθμούς να γίνεται με τις απαραίτητες αποστάσεις, ο γιατρός των παιδικών να είναι σε διαρκή επιφυλακή, ενώ το προσωπικό θα κάνει τακτικά self tests, για την αποφυγή της διασποράς του ιού (προσοχή, τα παιδιά δεν υποχρεούνται να κάνουν self tests).

Ο Δήμος εκμεταλλεύτηκε το διάστημα της αναστολής λειτουργίας των σταθμών για να πραγματοποιήσει εργασίες αναβάθμισης στα κτήρια των παιδικών (πλην των ολοκαίνουργιων της οδού Χρυσανθέμων και της οδού Κ. Παλαμά), προκειμένου τα παιδιά να βρουν με την επιστροφή τους ένα πιο όμορφο και πιο λειτουργικό περιβάλλον, αναφέρει η διοίκηση.

Ενδεικτικά, μερικές από τις παρεμβάσεις: μονώσεις, βαψίματα, αντικατάσταση κουφωμάτων, ανακαίνιση στα μπάνια κ.λπ. Η δημοτική αρχή σημειώνει ότι τα έργα έγιναν με χρηματοδότηση ύψους 400.000 ευρώ, που εξασφάλισε ο ΟΠΑΚΜ από πρόγραμμα του υπουργείου Εσωτερικών (ο Δήμος συμπληρώνει από ίδιους πόρους επιπλέον 70.000 ευρώ).

«Ανυπομονούμε να υποδεχθούμε ξανά τα παιδιά του Ηρακλείου στους παιδικούς σταθμούς, τους οποίους, το προηγούμενο διάστημα, αναβαθμίσαμε για να τους προσφέρουμε ένα ακόμα καλύτερο σχολικό περιβάλλον. Βεβαίως, εφαρμόζουμε και πάλι όλα τα μέτρα προστασίας για την προφύλαξη των παιδιών, των οικογενειών τους και των εργαζόμενών μας, με την ευχή να μην χρειαστεί ξανά να αποχωριστούμε παρά μόνο για τις διακοπές του καλοκαιριού…», δήλωσε η πρόεδρος του ΟΠΑΚΜ, Μαριάννα Ζούρου.

Η διοίκηση, τέλος, υπενθυμίζει ότι οι εγγραφές-επανεγγραφές στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου Αττικής για τη σχολική χρονιά 2021-2022 θα πραγματοποιηθούν μέσα στον Ιούνιο. Σχετικά θα υπάρξει έγκαιρα νεότερη ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet