Από την Καναπίτσα ο νέος κύκλος ασφαλτοστρώσεων στο Ηράκλειο Αττικής
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Από την Καναπίτσα ο νέος κύκλος ασφαλτοστρώσεων στο Ηράκλειο Αττικής

Από την περιοχή της Καναπίτσας ξεκίνησε ο νέος κύκλος της μεγάλης εργολαβίας των φετινών ασφαλτοστρώσεων που υλοποιεί ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, στο πλαίσιο της διαρκούς εκστρατείας για την αναβάθμιση των υποδομών, της ασφάλειας και της λειτουργικότητας της πόλης. Τα συνεργεία δουλεύουν αυτές τις ημέρες στην οδό Μενελάου, η οποία φρεζάρεται για να στρωθεί με τη νέα άσφαλτο. Ακολούθως τα έργα θα συνεχιστούν στις οδούς Θερμοπυλών, Αγ. Θηρεσίας, Βοιωτίας, Κανάρη, Ζεφύρου, Παρνασσού, Δεκελείας και Ταϋγέτου.

Ειδική πρόβλεψη υπάρχει για τις οδούς Γκιώνας, Ηρώς Κωνσταντοπούλου και Αγησιλάου οι οποίες, ως στενοί, μικροί δρόμοι, δεν θα στρωθούν με νέα άσφαλτο, αλλά με κυβόλιθους. Με την πεζοδρόμησή τους, η Ηρώς Κωνσταντοπούλου και η Αγησιλάου θα μπορέσουν έτσι να «κουμπώσουν» στις ήδη στρωμένες με κυβόλιθους, κάθετες σε αυτές, οδούς ήπιας κυκλοφορίας Κοραή και Αριστοτέλους αντίστοιχα.

Με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων στην Καναπίτσα, η εργολαβία των ασφαλτοστρώσεων θα μετακινηθεί στις άλλες περιοχές του Ηρακλείου. Άλλωστε, έχουν ακόμα να γίνουν πολλά, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου, αφού η φετινή εργολαβία είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ στην πόλη, με πάνω από 65 δρόμους και τους παράδρομούς τους να έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα των παρεμβάσεων (ήδη έχουν ασφαλτοστρωθεί αρκετοί δρόμοι της πόλης σε περιοχές του κέντρου, του Π. Ηρακλείου κ.α.).

Και όλα αυτά χωρίς να επιβαρυνθεί οικονομικά ο Δήμος, καθώς η δημοτική αρχή διεκδίκησε και πέτυχε οι ασφαλτοστρώσεις αυτής της χρονιάς να χρηματοδοτηθούν με 5 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής, τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Όπως σε όλες τις σχετικές παρεμβάσεις, ο Δήμος έχει ήδη έρθει σε επαφή με τις εταιρείες που κάνουν παρεμβάσεις στο υπέδαφος της πόλης (τηλεφωνίας, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κτλ) ειδοποιώντας τους να ολοκληρώσουν τώρα όποιες εκκρεμότητες έργων έχουν στους δρόμους οι οποίοι πρόκειται να ασφαλτοστρωθούν, προκειμένου να μην υπάρξουν νέες άπαξ και μπει το καινούργιο οδόστρωμα.

«Συνεχίζουμε την… παράδοση που ξεκινήσαμε από την πρώτη χρονιά της πρώτης μας θητείας, να πραγματοποιούμε ασφαλτοστρώσεις κάθε χρόνο, σε κάθε γειτονιά της πόλης που το έχει ανάγκη. Με τη συνέχιση των έργων αμέσως μετά τις δημοτικές εκλογές αποδεικνύουμε ότι τα φετινά έργα δεν ήταν μια προεκλογική κίνηση, αντίθετα η συνέχεια της προσπάθειας που κάνουμε τα τελευταία 5 χρόνια, αλλά και η εγγύηση για την προσπάθεια που θα κάνουμε τα επόμενα 4, με μόνο στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Ηρακλείου», τονίζει ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet