Από 1 έως 30/6 οι εγγραφές στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου Αττικής
Κοινωνία

Από 1 έως 30/6 οι εγγραφές στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Ανοίγει η διαδικασία εγγραφών – επανεγγραφών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου Αττικής. Οι γονείς που ενδιαφέρονται να εγγράψουν για πρώτη φορά ή να επανεγγράψουν τα παιδιά τους σε κάποιον από τους 5 δημοτικούς σταθμούς, μπορούν να το κάνουν αποκλειστικά και μόνο online από την 1η έως τις 30 Ιουνίου μπαίνοντας στην ειδική πλατφόρμα https://irakleiodemo.otaplus.gr/sadi, κάνοντας σύνδεση με τους προσωπικούς κωδικούς TaxisNet και, ακολούθως, συμπληρώνοντας τη φόρμα που θα βρουν υπό τον τίτλο «Αίτηση Εγγραφής – Επανεγγραφής σε Παιδικό Σταθμό». Στην ίδια φόρμα θα επισυνάψουν και τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα τους ζητηθούν.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, από φέτος οι γονείς θα μπορούν να επιλέξουν και κατά σειρά προτεραιότητας τους σταθμούς που επιθυμούν να φοιτήσουν τα παιδιά τους και, με βάση αυτή, να γίνει η κατάταξή τους.

Με το πέρας των αιτήσεων εγγραφών – επανεγγραφών και αφού ολοκληρωθεί η φετινή διαδικασία αιτήσεων και αποτελεσμάτων για φιλοξενία στους παιδικούς σταθμούς μέσω των vouchers του προγράμματος ΕΣΠΑ, η Διεύθυνση Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών θα ανακοινώσει τα τελικά αποτελέσματα και την κατανομή των παιδιών στους σταθμούς ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Ηρακλείου Αττικής μπορούν να εξυπηρετήσουν το σύνολο των παιδιών για τα οποία θα γίνει αίτηση είτε με τον συμβατικό τρόπο, είτε μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ, όπως έχει δείξει η πρακτική όλων των τελευταίων ετών, ειδικά από τότε που η δημοτική αρχή παρέδωσε τους δύο καινούργιους σταθμούς (οδός Παλαμά, οδός Χρυσανθέμων).

Στην περίπτωση των συμβατικών εγγραφών συνεχίζουν να ισχύουν οι μειωμένες τιμές που έχει υιοθετήσει η δημοτική αρχή για όλες τις ομάδες πληθυσμού και, βέβαια, οι απαλλαγές για τις οικονομικά αδύναμες και τις ειδικές κατηγορίες των οικογενειών. Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση της δημοτικής αρχής, στην κατηγορία που δικαιούνται πλήρους απαλλαγής από την καταβολή τροφείων έχουν ενταχθεί και οι τρίτεκνες οικογένειες (επιπλέον των πολυτέκνων).

Να σημειωθεί, ότι με όσα ισχύουν από το Υπουργείο Παιδείας για την υποχρεωτική μετακίνηση των προνηπίων στα δημόσια νηπιαγωγεία, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα δέχονται αιτήσεις παιδιών που έχουν γεννηθεί από το έτος 2021 και έπειτα καθώς και έως την 1η Ιανουαρίου 2024 (την 1η Σεπτεμβρίου να συμπληρώνουν 8 μήνες).

Περισσότερες πληροφορίες στα γραφεία της Διεύθυνση Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών (πρώην Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας) 2102832500.

Υπενθυμίζεται ότι οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Ηρακλείου Αττικής βρίσκονται: Βορ. Ηπείρου & Ελ. Βενιζέλου, Χρ. Βασιλείου 2 & Αλεξ. Διάκου, Ναρκίσσων 10, Κωστή Παλαμά 24, Χρυσανθέμων και Τζουμαγιάς.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet