Γ. Παπαδημητρίου για διοίκηση Μπάμπαλου: Κόβει μεγάλα δένδρα και φυτεύει δενδρύλλια των 2 ευρώ
Κοινωνία

Γ. Παπαδημητρίου για διοίκηση Μπάμπαλου: Κόβει μεγάλα δένδρα και φυτεύει δενδρύλλια των 2 ευρώ

Για επικοινωνιακά παιχνίδια, που σκοπό έχουν να παραπλανήσουν τους πολίτες, καταγγέλλει τη δημοτική αρχή του Ν. Μπάμπαλου ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Γιώργος Παπαδημητρίου.

Σε σχετική ανακοίνωσή του, ο κ. Παπαδημητρίου, με αφορμή πρόσφατη πρόσκληση του Δήμου σε δράση δενδροφύτευσης στην Παναγίτσα, σημειώνει:

Δεν μας προξενούν την παραμικρή έκπληξη πλέον ανακοινώσεις σαν και αυτή. Άλλωστε είναι γνωστό και στον πλέον αδαή με τα δημοτικά δρώμενα στο Ηράκλειο Αττικής ότι ο δήμαρχος Νίκος Μπάμπαλος και οι συνεργάτες του καλλιεργούν εδώ και μια τετραετία μια πλαστή εικόνα για όσα συμβαίνουν στη δημόσια σφαίρα της πόλης μας.

Επιχειρούν να αλλάξουν τις αποφάσεις που οι ίδιοι έχουν εφαρμόσει ως κεντρικές πολιτικές επιλογές, επιστρατεύοντας φθηνά επικοινωνιακά τερτίπια, μέσα από την οθόνη του ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Δεν στηλιτεύουμε τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και τη χρησιμότητα που  έχουν στην εποχή της τεχνολογίας και της άκρατης διακίνησης των πληροφοριών. Αυτό που προκαλεί ωστόσο θυμηδία – όχι μόνο σε εμάς, αλλά και στην πλειονότητα της κοινωνίας του Ηρακλείου Αττικής, η οποία ζει και κινείται μακριά από τους τέσσερις τοίχους του Δημαρχείου – είναι η απέλπιδα προσπάθεια του δήμαρχου και των συνεργατών του να μας πείσουν ότι όλα βαίνουν καλώς στην υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου μας και ότι το πράσινο – ως δημόσιο αγαθό – δεν κινδυνεύει επί των ημερών αυτής της διοίκησης.

Είναι αναφαίρετο δικαίωμα των κ.κ Νίκου Μπάμπαλου και Δημήτρη Δημητρόπουλου να καλούν τους δημότες σε οποιοδήποτε event. αλλά δεν έχουν κανένα δικαίωμα να θέτουν σε κίνδυνο το πράσινο στο Ηράκλειο Αττικής και να διαθέτουν χωρίς προηγούμενο 500.000 ευρώ από τον προϋπολογισμό του Δήμου σε ιδιωτικό συνεργείο, το οποίο διενεργεί κλαδέματα, κοψίματα και λοιπές εργασίες κατά παραγγελία, προς εξυπηρετήσεις και άγρα ψήφων.

Όπως φαίνεται ξεκάθαρα από το έγγραφο του Τμήματος Πρασίνου/Πολιτικής Προστασίας και Περιβαλλοντικής Πολιτικής που επισυνάπτουμε – και το οποίο μοιράστηκε στο πλαίσιο λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την περίοδο 2017-18 – η σημερινή διοίκηση, εκτός του ότι δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις που η ίδια φέρνει προς ψήφιση στο Σώμα, εξακολουθεί να ακολουθεί τον δρόμο της παραπλάνησης των δημοτών, της κατασπατάλησης των δημοσίων πόρων και μειώνει δραστικά το πράσινο στην πόλη μας.

Έγγραφο του Τμήματος Πρασίνου/Πολιτικής Προστασίας και Περιβαλλοντικής Πολιτικής.

«Ενώ η συγκεκριμένη απόφαση είναι διαχρονική και δεσμεύει τόσο θεσμικά, όσο και ειδικά το Δημοτικό Συμβούλιο και τη δημοτική αρχή, να φυτεύει 2 δένδρα για κάθε 1 που κόβεται, η σημερινή διοίκηση, υπό τον κ. Νίκο Μπάμπαλο, επιλέγει τον δρόμο της κατασπατάλησης δημοτικού χρήματος και θέτει σε άμεσο κίνδυνο το πράσινο στην πόλη μας», επισημαίνει ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Γιώργος Παπαδημητρίου και προσθέτει: «Η διοίκηση του Δήμου δεν εφάρμοσε ποτέ αυτή την απόφαση, αφού έχουν κοπεί 83 δέντρα πλήρους ανάπτυξης και έχουν αντικατασταθεί από 105  δενδρύλλια των 2 ευρώ, τα οποία εκτός του ότι χρειάζεται μια εικοσαετία για να φτάσουν σε πλήρη ανάπτυξη, είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα αντέξουν στον χρόνο».

Και ο κ. Παπαδημητρίου καταλήγει στην ανακοίνωσή του: «Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, όπως έχει αποδειχθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια, έχει οργανωμένη υπηρεσία Πρασίνου η οποία μπορεί και επιβάλλεται να έχει εποπτεύοντα ρόλο στις εργασίες που διενεργούνται από τα ιδιωτικά συνεργεία. Αντί να εξακολουθήσει να συμβαίνει αυτό, η διοίκηση του Δήμου δαπανά 500.000 ευρώ από τον προϋπολογισμό του Δήμου. Αναθέτει σε εργολάβο τη συντήρηση του υφιστάμενου πρασίνου και λοιπές εργασίες και προχωρά αλόγιστα σε κοπές δέντρων και κλαδέματα σε διάφορες γειτονιές του Ηρακλείου προς εξυπηρέτηση ιδίων συμφερόντων και άγρα ψήφων. Ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του, πίσω από τη βιτρίνα events με αντικείμενο τη δενδροφύτευση, εξακολουθούν να παραπλανούν τους πολίτες. Δεν πρόκειται να επιδείξουμε καμία ανοχή σε τέτοια φαινόμενα. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να θέτει σε κίνδυνο το πράσινο στην πόλη μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet