Δήμος Ηρακλείου: Δωρεάν μαθήματα αγγλικών για παιδιά οικονομικά αδύναμων οικογενειών
Print Friendly, PDF & Email
Επιχειρήσεις – Αγορά

Δήμος Ηρακλείου: Δωρεάν μαθήματα αγγλικών για παιδιά οικονομικά αδύναμων οικογενειών

Δωρεάν μαθήματα αγγλικών στα πρώτα τους σχολικά βήματα εξασφάλισε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής για τα παιδιά των οικογενειών της πόλης που ανήκουν στις οικονομικά αδύναμες ομάδες του πληθυσμού.

Σε συνεργασία με το Κέντρο Ξένων Γλωσσών της Ηρακλειώτισσας Σταυρούλας Βίγκου-Δαλέζιου (Λεωφ. Πλαπούτα 28, Ηράκλειο Αττικής), ο Δήμος προσφέρει δωρεάν μαθήματα της αγγλικής γλώσσας για παιδιά Α΄ και Β΄ Δημοτικού, αλλά και για παιδιά της Γ΄ Τάξης (αρκεί να μην έχουν ξανακάνει το σχετικό μάθημα), για το σχολικό έτος 2017-2018.

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές από τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, από τις 8:30 έως τις 14:30, στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου (Παπαϊωάννου 15-17, 1ος όροφος,  τηλ. 210 2716636).

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι:

  • Εκκαθαριστικό σημείωμα με τα δηλωθέντα εισοδήματα του τελευταίου οικονομικού έτους.
  • Ταυτότητα γονέα – κηδεμόνα.
  • Αποδεικτικό μόνιμης κατοικίας στο Ηράκλειο (π.χ. λογαριασμός ΔΕΚΟ).
  • Κάρτα ανεργίας γονέα/ων, εάν υπάρχει.

Λόγω περιορισμένων θέσεων, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής ενημερώνει ότι προτεραιότητα θα έχουν οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Τα μαθήματα θα παραδίδονται στο φροντιστήριο της κας Βίγκου-Δαλέζιου, σε ήμερες και ώρες που θα εξαρτηθούν από τον αριθμό των συμμετοχών.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, το Κέντρο Ξένων Γλωσσών παρέδωσε επιπλέον στην αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Μαρία Παντερή, βιβλία της αγγλικής γλώσσας τα οποία θα διατεθούν σε παιδιά οικογενειών της πόλης που είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Μαθήματα πληροφορικής για ανέργους

Παράλληλα, το φροντιστήριο παραδίδει δωρεάν μαθήματα πληροφορικής σε άνεργους ή φοιτητές Ηρακλειώτες που έχουν την ανάγκη να αποκτήσουν γνώσεις ηλεκτρονικού υπολογιστή ώστε να διεκδικήσουν με περισσότερα όπλα μια θέση στη σύγχρονη αγορά εργασίας. Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έρχονται απευθείας σε επαφή με το Κέντρο καλώντας στον αριθμό τηλεφώνου 210 2841878.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet