Δήμος και Πράσινο Ταμείο επεξεργάζονται νέα σχέδια συνεργασίας για το Ηράκλειο
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Δήμος και Πράσινο Ταμείο επεξεργάζονται νέα σχέδια συνεργασίας για το Ηράκλειο

Νέα χρηματοδοτικά εργαλεία και περαιτέρω δρόμους συνεργασίας εξέτασε ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, στη συνάντηση που είχε με την καινούργια διοίκηση του Πράσινου Ταμείου, υπό τον νέο πρόεδρο, Στάθη Σταθόπουλο. Οι δύο πλευρές συζήτησαν για τους τρόπους που μπορεί να αναπτυχθεί περαιτέρω η συνέργεια Δήμου και Πράσινου Ταμείου, κυρίως σε τομείς όπως η χρηματοδότηση της αγοράς ακόμα περισσότερων ελεύθερων χώρων στα όρια της πόλης και της υλοποίησης έργων με περιβαλλοντικό πρόσημο.

Ο κ. Μπάμπαλος ενημέρωσε τον κ. Σταθόπουλο και τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης του Ταμείου για τους καρπούς που έχει φέρει η μέχρι σήμερα συνεργασία. Χαρακτηριστικότερα παραδείγματα η απόκτηση του κοινόχρηστου, πλέον, χώρου στην έκταση ανάμεσα στις οδούς Ιεράπετρας και Σφακίων, αλλά και το πιο πρόσφατο, η ολοκλήρωση των έργων βιοκλιματικής ανάπλασης που έγιναν στο κέντρο της πόλης, στην περιοχή γύρω από το δημαρχείο, με τη χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου, «τα οποία έχουν αναβαθμίσει την εικόνα της πόλης και την ποιότητα ζωής των περίοικων», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Στο Πράσινο Ταμείο έχουμε βρει ένα πολύτιμο συνεργάτη και σύμμαχο, που μας στηρίζει στις πρωτοβουλίες που παίρνουμε για να κάνουμε το Ηράκλειο πόλη φιλική στο περιβάλλον και τον άνθρωπο, πόλη που αξίζει να ζεις. Ήδη επεξεργαζόμαστε την κατάθεση νέων προτάσεων για ακόμα περισσότερες παρεμβάσεις σε αυτή την κατεύθυνση. Το μήνυμα που πήρα από τον κ. Σταθόπουλο -και τον ευχαριστώ γι’ αυτό- είναι ότι το Πράσινο Ταμείο θα είναι δίπλα μας σε ό,τι χρειαστεί», σχολίασε ο κ. Μπάμπαλος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet