Δίκτυο Πολιτών Ηρακλείου Αττικής: Δικαίωση 37 χρόνια μετά για το κτήμα Φιξ
Κοινωνία

Δίκτυο Πολιτών Ηρακλείου Αττικής: Δικαίωση 37 χρόνια μετά για το κτήμα Φιξ

«Μετά από 37 χρόνια αγώνων και διεκδικήσεων, μετά από δεκαετίες παλινωδιών της κεντρικής διοίκησης, που στην πράξη απεμπόλησε το συμφέρον του Δημοσίου, επιτέλους το κτήμα Φιξ ανήκει στον Δήμο μας, ανήκει στο Ηράκλειο Αττικής» αναφέρει η παράταξη Δίκτυο Πολιτών Ηρακλείου Αττικής.

«Οι προσπάθειες της κεντρικής διοίκησης να σαμποτάρει και να υπονομεύσει την απόκτηση του κτήματος Φιξ, για μικροκομματικά οφέλη και  σχεδιασμούς, συνεχίστηκαν μέχρι και πρόσφατα. Αυτή τη φορά όμως ήταν η σειρά της πόλης, η σειρά των πολιτών να κερδίσουν τη μάχη του κτήματος Φιξ» σημειώνει η παράταξη και προσθέτει:

«Η εμπειρία αυτών των χρόνων απέδειξε ότι η κεντρική διοίκηση ηθελημένα – αθέλητα δεν ήταν σε θέση να αποκτήσει τον χώρο. Το ιστορικό που επισυνάπτεται καταγράφει και αποδεικνύει τα παραπάνω. Έτσι η απόκτησή του από τον Δήμο Ηρακλείου, με τη διαδικασία της απαλλοτρίωσης, ήταν μονόδρομος. Προκειμένου να υλοποιηθεί η απαλλοτρίωση απαιτείτο αυξημένη πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο. Για την ιστορία, υπέρ της απαλλοτρίωσης ψήφισαν οι 15 σύμβουλοι της δημοτικής πλειοψηφίας, το ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ και ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Τσουλουχάς.

Εν συνεχεία το Δίκτυο Πολιτών παραθέτει ένα συνοπτικό ιστορικό των φάσεων που πέρασε η διαδικασία απόκτησης του κτήματος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet