Διαμόρφωση δρόμων ήπιας κυκλοφορίας έξω από σχολεία του Ηρακλείου
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Διαμόρφωση δρόμων ήπιας κυκλοφορίας έξω από σχολεία του Ηρακλείου

Ξεκίνησε το μεγάλο έργο της ανάπλασης δρόμων που βρίσκονται έξω από τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία Ηρακλείου Αττικής προκειμένου αυτοί να μετατραπούν σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας ή, όπου χρειάζεται, σε πεζόδρομους.

Με αυτή την παρέμβαση ο Δήμος θέλει, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή του, να εξασφαλίσει ακόμα περισσότερο –πέρα από την αισθητική αναβάθμιση των περίγυρων των σχολικών κτηρίων– την ασφαλή μετάβαση των μικρών μαθητών από και προς το σχολείο αφού, με τη διαμόρφωση δρόμων ήπιας κυκλοφορίας, μειώνονται σημαντικά οι ταχύτητες των διερχόμενων οχημάτων.

Οι παρεμβάσεις αφορούν στο σύνολο των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων της πόλης, με έργα σύμφωνα με τα πρότυπα που υποδεικνύουν οι Κτηριακές Υποδομές (πρώην ΟΣΚ), όπως η διαμόρφωση παρτεριών, η διεύρυνση των πεζοδρομίων, η ενίσχυση του δημοτικού φωτισμού κ.ά.

Πρώτο σημείο που διαμορφώνεται αυτές τις ημέρες είναι η διασταύρωση των οδών Ζωοδόχου Πηγής και Πεντέλης στις εισόδους, δηλαδή, του 3ου και του 1ου Νηπιαγωγείου Ηρακλείου για να πάρουν σειρά και τα επόμενα σχολικά κτήρια.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet