Δυνατότητα δημιουργίας οnline προφίλ στο ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ηρακλείου Αττικής
Κοινωνία

Δυνατότητα δημιουργίας οnline προφίλ στο ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Ένα ακόμα εργαλείο για την φροντίδα της Υγείας τους δίνει στους Ηρακλειώτες ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, μέσα από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου, οι κάτοικοι της πόλης μπορούν να δημιουργήσουν δωρεάν, εύκολα και γρήγορα το δικό τους online προφίλ, μια ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσα από την οποία θα μπορούν να βλέπουν προσωποποιημένη πληροφόρηση για τη μέριμνα της υγείας τους (όπως τι εξετάσεις συμβουλεύεται να κάνει κάποιος στα διάφορα στάδια της ζωής του ή ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του), αλλά και να λαμβάνουν ειδοποιήσεις για δράσεις και προγράμματα πρόληψης και προαγωγής υγείας που κάνει ο Δήμος.

Για να δημιουργήσει κάποιος το προφίλ του αρκεί να μπει στην ιστοσελίδα του Δήμου – online εξυπηρέτηση – ΚΕΠ Υγείας το Προφίλ μου και να συμπληρώσει την online φόρμα εγγραφής, αναφέρει η διοίκηση, προσθέτοντας ότι με τους κωδικούς που θα επιλέξει, θα μπορεί, ακολουθώντας την ίδια διαδρομή, να βλέπει όποτε το επιθυμεί την προσωποποιημένη του σελίδα αλλά και να λαμβάνει ενημερώσεις στο email που θα δηλώσει.

Το προσωπικό προφίλ υγείας των πολιτών βασίζεται στο καινούργιο λογισμικό των ΚΕΠ Υγείας σε μια συνεργασία του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων με τους Δήμους της χώρας, ανάμεσά τους και ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, επισημαίνει η δημοτική αρχή, συμπληρώνοντάς ότι βασικός στόχος των ΚΕΠ Υγείας είναι η ενημέρωση όλων των πολιτών και η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων για οκτώ κύρια νοσήματα, προτεινόμενα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για τα οποία έχει αποδειχθεί με μελέτες πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση τυχόν συμπτωμάτων κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές.

«Μέσα από το νέο λογισμικό, εφαρμόζονται διεθνή πρωτοκόλλα screening του πληθυσμού και τα στελέχη των ΚΕΠ Υγείας επιβλέπουν το follow up της διατήρησης της υγείας των πολιτών. Αυτοματοποιημένα το λογισμικό ενημερώνει τους πολίτες, μέσα από τον προσωπικό τους προφίλ, σχετικά με τις προληπτικές εξετάσεις που προτείνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για την ηλικία και το φύλο τους, καθώς και με την πάροδο του χρόνου υπενθυμίζει την επανεξέταση τους. Τα οκτώ νοσήματα στα οποία επικεντρώνεται το ΚΕΠ Υγείας μέσα από το λογισμικό είναι ο καρκίνος του παχέος εντέρου, ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, ο καρκίνος του μαστού, ο καρδιαγγειακός κίνδυνος, το ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, ο καρκίνος του προστάτη, το μελάνωμα και η κατάθλιψη.  Επιπλέον, στο πλαίσιο της πανδημίας έχουν προστεθεί στο προφίλ των δημοτών και χρήσιμες πληροφορίες για τον κορωνοϊό», σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

«Σε μια εποχή που ο καθένας και η κάθε μία από εμάς διατηρούμε ένα ή και περισσότερα προφίλ σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ας κάνουμε ένα ακόμα για κάτι που πραγματικά μετρά, για το σημαντικότερο ίσως που έχουμε, την υγεία μας. Σε συνεργασία με το ΕΔΔΥΠΠΥ βοηθάμε τους κατοίκους της πόλης να φροντίσουν για την υγεία τους, να συμμετέχουν πιο ενεργά στα προγράμματα και τις δράσεις μας και, έτσι, να προλάβουν τυχόν μελλοντικά προβλήματα. Γιατί, δεν θα κουραστούμε να το λέμε, η πρόληψη σώζει ζωές», δήλωσε η αντιδήμαρχος, Δέσποινα Αϊβατζίδου-Ποριώτου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet