Εικαστική Διάδραση «ART3AGE» στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής
Κοινωνία

Εικαστική Διάδραση «ART3AGE» στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής

Σημείο καλλιτεχνικής έκφρασης για δημιουργούς από όλη την Ελλάδα, που πλησιάζουν ή ανήκουν στην Τρίτη Ηλικία, γίνεται και φέτος ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής διοργανώνοντας για 2η συνεχόμενη χρονιά την Εικαστική Διάδραση ART3AGE. Από τις 6 έως τις 10 Ιουνίου 2018 δεκάδες ερασιτέχνες καλλιτέχνες από ΚΑΠΗ και φορείς δήμων της χώρας, ηλικίας 50 ετών και άνω, θα εκθέσουν τις δημιουργίες τους και θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους στους πολιτιστικούς χώρους του Δήμου: Βίλα Στέλλα (Γαλήνης και Σοφίας), Πολιστικό Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Κουντουριώτου και Νεότητος), 1ο Δημοτικό Σχολείο (Νεότητος και Σοφίας) και Πινακοθήκη Γρηγοριάδη (Μαρ. Αντύπα 18).

Ώρες επισκέψεων: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 18:30-21.00, Σάββατο 11.00-13.00 και 18.30-21.00 και Κυριακή 11.00- 13.00.

«ART3AGE» 2018 στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής

Τα εγκαίνια της 2ης Διαδημοτικής Εικαστικής Διάδρασης θα γίνουν την Τετάρτη 6 Ιουνίου στις 19.00 στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Κουντουριώτου & Νεότητος).

Στη φετινή Έκθεση συμμετέχουν δημιουργοί από τους Δήμους: Αγ. Δημητρίου, Αγίας Παρασκευής, Αμαρουσίου, Γαλατσίου, Ηλιούπολης, Θεσσαλονίκης, Κηφισιάς, Λυκόβρυσης – Πεύκης, Ν. Ιωνίας, Παλαιού Φαλήρου, Περιστερίου, Πετρούπολης, Φιλοθέης – Ψυχικού, Χαϊδαρίου, Χαλανδρίου, το ΚΑΠΗ του Ερυθρού Σταυρού και, φυσικά, το Εικαστικό Εργαστήρι του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής. Τιμώμενη πόλη, ο Δήμος Φλώρινας.

Η είσοδος σε όλες τις δράσεις είναι ελεύθερη.

Παράλληλες δράσεις

Με συνοδευτικό τίτλο «ΕκφράΖΩντας τις Τέχνες», η ART3AGE 2018 δεν είναι απλά μια έκθεση εικαστικών. Πλαισιώνεται από μια σειρά επιλεγμένων πολιτιστικών, λογοτεχνικών και διαδραστικών παράλληλων δράσεων καθ΄ όλη τη διάρκειά της.

Αναλυτικά:

  • Πέμπτη 7 Ιουνίου στις 20.00 στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου», θεατρική παράσταση «Ο Γάμος του Χαραλάμπη» από τα μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής (τιμώμενο πρόσωπο η ηθοποιός και καθηγήτρια δραματικής τέχνης, Μαρία Αλιφέρη).
  • Παρασκευή 8 Ιουνίου στις 19.00 στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου», βραδιά λόγου, τέχνης, ποίησης και μουσικής με την συγγραφέα Αλκυόνη Παπαδάκη, τον ποιητή Δημήτρη Λαμπρέλη και χορωδίες δήμων.
  • Σάββατο 9 Ιουνίου στις 19.00 στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου», μουσική βραδιά χορωδιών.
  • Κυριακή 10 Ιουνίου στις 19.00 στην κεντρική πλατεία Ηρακλείου, χορευτικά σύνολα.
  • Παρασκευή 8 και Σάββατο 9 Ιουνίου 10!00-13:00, streetartστην υπόγεια διάβαση του σταθμού ΗΣΑΠ.

Στην έναρξη και τη λήξη της Έκθεσης συμμετέχει η Φιλαρμονική του Δήμου Χαλανδρίου.

Στη διοργάνωση της Διάδρασης βοηθά το Σώμα Εθελοντών του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.

«Κλείνοντας την περσινή 1η ART3AGE είχαμε υποσχεθεί ότι αυτή η διοργάνωση θα γίνει θεσμός. Ήταν τέτοια η ζωντάνια, ο παλμός και το ενδιαφέρον που έδειξαν τόσο οι δημιουργοί, όσο και οι επισκέπτες που δεν άφησαν διαφορετικό περιθώριο. Έτσι, φέτος ανεβάζουμε τον πήχη ακόμα πιο ψηλά και αποδεικνύουμε ότι μια απλή ιδέα μπορεί να γεννήσει κάτι σπουδαίο. Ότι η δημιουργία δεν έχει ηλικία και πως, με όρεξη και μεράκι, η παραγωγικότητα και η φαντασία δεν σταματούν, αλλά μπορούν να ξεκινήσουν στην Τρίτη Ηλικία…», σχολιάζει η πρόεδρος του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας, Χρύσα Αγγελοπούλου.

«Πέρυσι, παρακολούθησα ως απλός δημοτικός σύμβουλος, ως απλός επισκέπτης την ART3AGE θαυμάζοντας, όπως όλοι, τη δημιουργικότητα και το ταλέντο ανθρώπων που, σύμφωνα με την κοινή αντίληψη, θεωρούνται απόμαχοι της ζωής. Φέτος, έχω την ευκαιρία να ζήσω από κοντά και την προετοιμασία, διαπιστώνοντας ότι το πάθος για δημιουργία, η αγάπη για την πρωτοπόρα αυτή έκθεση είναι πολλαπλάσιο. Και αυτή η συνταγή δεν έχει ηλικία», δηλώνει ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για τα ΚΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, Δημήτρης Τσεκούρας.

«Για ακόμα μια χρονιά η ART3AGE ξεπερνά τα όρια της πόλης, έρχεται να ενώσει καλλιτέχνες από τους δήμους όλης της χώρας και να κάνει το Ηράκλειο κέντρο Πολιτισμού, τόπο εικαστικής συνάντησης. Είμαι σίγουρος ότι και οι δημιουργοί και οι επισκέπτες της φετινής Έκθεσης θα ενθουσιαστούν με τα αποτελέσματα», το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet