Εξώδικο του Δήμου Ηρακλείου στον ΔΕΔΔΗΕ για την άμεση αποζημίωση των πολιτών
Κοινωνία

Εξώδικο του Δήμου Ηρακλείου στον ΔΕΔΔΗΕ για την άμεση αποζημίωση των πολιτών

Την αποζημίωση των Ηρακλειωτών που υπέστησαν, πέρα από την ταλαιπωρία, και ζημιές εξαιτίας της μακράς διακοπής της ηλεκτροδότησης στα ακίνητά τους λόγω της κακοκαιρίας, ζητά -με εξώδικο που επίδωσε στον ΔΕΔΔΗΕ- ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής.

Όπως αποδείχθηκε και παραδέχθηκαν όλοι οι κρατικοί φορείς, η ευθύνη για τις διακοπές στο ρεύμα κατά τις ημέρες της κακοκαιρίας αλλά και η αργοπορία στην επαναφορά του δικτύου ήταν αποκλειστικά και μόνο του ΔΕΔΔΗΕ, σημειώνει η δημοτική αρχή της πόλης. Για τον λόγο αυτό ο Δήμος ζητά να αποζημιωθούν όσοι πολίτες είχαν φθορές εξαιτίας των προβλημάτων είτε σε οικοσκευή, είτε σε αναλώσιμα προϊόντα και εφόσον υποβάλουν, βέβαια, σχετική αίτηση στην Επιχείρηση.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, δηλώνει σχετικώς:

«Ο ΔΕΔΔΗΕ οφείλει να αποκαταστήσει τον Δήμο και τους δημότες του για κάθε ζημιά που υπέστησαν εξαιτίας της υπαίτιας συμπεριφοράς του. Τη στιγμή που ήμασταν έξω στους δρόμους και παλεύαμε όλοι μαζί, Δήμος και δημότες, με τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία, πίσω από την πλάτη όλων μας και εις βάρος της ταλαιπωρίας που πέρναγαν οι πολίτες, ο ΔΕΔΔΗΕ προσπάθησε να αποποιηθεί των ευθυνών του.

»Η πρωτόγνωρη αναλγησία πρέπει να σταματήσει άμεσα. Με το εξώδικο που επιδώσαμε καλούμε τον ΔΕΔΔΗΕ όχι μόνο να αναγνωρίσει τις ευθύνες που του αναλογούν, αλλά και να αποζημιώσει τους συμπολίτες μας, οι οποίοι -πολλοί εξ αυτών- βίωσαν απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης λόγω της υπαίτιας, ανεπίτρεπτης, παράνομης και τραγικής καθυστέρησης αφενός της προληπτικής κοπής δέντρων, αφετέρου για την επαναφορά της ηλεκτροδότησης».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet