Ερώτηση της Αν. Αλεξοπούλου για τα δημοτικά τέλη και τον φόρο ηλεκτροδοτούμενων χώρων στο Ηράκλειο Αττικής
Print Friendly, PDF & Email
Βουλευτές Βόρειου Τομέα Αθηνών

Ερώτηση της Αν. Αλεξοπούλου για τα δημοτικά τέλη και τον φόρο ηλεκτροδοτούμενων χώρων στο Ηράκλειο Αττικής

Ερώτηση για τα «αυξημένα δημοτικά τέλη και τον φόρο ηλεκτροδοτούμενων χώρων στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής» κατέθεσε, στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, η ΑναστασίαΑικατερίνη Αλεξοπούλου, βουλευτής Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών του κόμματος Ελληνική Λύση.

Στην ερώτησή της προς τον υπουργό Εσωτερικών Μ. Βορίδη η κ. Αλεξοπούλου αναφέρει:

«Κύριε υπουργέ, σύμφωνα με τα διαθέσιμα επίσημα στοιχεία, υψηλό συνεχίζει να παραμένει το επίπεδο αριθμητικών τιμών των συντελεστών των δημοτικών τελών, όπως επίσης και ο φόρος ηλεκτροδοτούμενων χώρων στον Δήμο Ηρακλείου της Αττικής, με ιδιαίτερα δυσμενείς παρενέργειες για τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και εν γένει για τους δημότες. Ιδίως, στη σημερινή δυσχερή συγκυρία της ενεργειακής κρίσης, κάτι τέτοιο μπορεί να έχει ακόμη πιο εκτεταμένες και ανυπολόγιστες αρνητικές συνέπειες, επιδρώντας αρνητικά στις ανταποδοτικές υπηρεσίες του Δήμου, όπως π.χ. στον ηλεκτροφωτισμό και υποβαθμίζοντας, κατ’ αυτό τον τρόπο, έναν σημαντικό γεωγραφικό ζωτικό χώρο των Βορείων Προαστίων του Λεκανοπεδίου των Αθηνών.

Συγκεκριμένα, οι αριθμητικές ποσοστιαίες τιμές των συντελεστών χρέωσης του ως άνω Δήμου παραμένουν εξαιρετικά υψηλές, παρά την υφιστάμενη πρωτόγνωρη κρίση, σε ό,τι αφορά: α) τα δημοτικά τέλη για τα σπίτια του Ηρακλείου (1,24 ευρώ ανά τ.μ.), β) στον φόρο ηλεκτροδοτούμενων χώρων (άνω του 1 ευρώ ανά τ.μ.), γ) στα τέλη κοινόχρηστων χώρων και πεζοδρομίων, που αφορούν στις επιχειρήσεις, κάποιες εκ των οποίων αναγκάστηκαν να αναστείλουν την λειτουργία τους, κατά την διάρκεια της πρόσφατης διετούς πανδημικής κρίσης, δ) στα τέλη που καταβάλλονται για τους κλειστούς χώρους στάθμευσης, ε) στα τέλη που καταβάλλονται για τις υπόγειες αποθήκες των κατοικιών. Όλα αυτά, όπως είναι εύλογο, συνθέτουν μία ζοφερή πραγματικότητα, που υπό τις συνθήκες της υφέρπουσας τρέχουσας ενεργειακής κρίσης, με υψηλό πληθωρισμό και με συνεχείς ανατιμήσεις, πρόκειται να προκαλέσει ένα σοβαρό ανάχωμα στην ποιότητα ζωής των δημοτών, αλλά και κίνδυνο υποβάθμισης ενός ιστορικού Δήμου της Αττικής.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω ερωτάται ο κ. υπουργός:

  1. Ποια είναι τα ακριβή επίσημα στατιστικά στοιχεία, που αποτελούν την βάση αναφοράς για την εφαρμογή της κλίμακας συντελεστών των δημοτικών τελών, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που αφορούν στην ηλεκτρική ενέργεια, τα οποία έχετε στη διάθεσή σας, τόσο για τον Δήμο Ηρακλείου της Αττικής, όσο και για τους όμορους Δήμους των Βορείων Προαστίων του Λεκανοπεδίου των Αθηνών;
  2. Σε ποιες ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε, προκειμένου να ανασχεθεί η καλπάζουσα αύξηση στους ανωτέρω συντελεστές του παραπάνω Δήμου, εν όψει ενός νέου κύματος αυξήσεων στην τιμή της ενέργειας (ηλεκτρικό ρεύμα, πετρέλαιο, φυσικό αέριο), που προκύπτει, ως συνέπεια της ευρύτερης γεωπολιτικής αποσταθεροποίησης του πλανήτη;».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet