Ηράκλειο – Μαζί: Σχέδιο ενεργειών διαχείρισης των δυσμενών καιρικών συνθηκών στα σχολεία
Κοινωνία

Ηράκλειο – Μαζί: Σχέδιο ενεργειών διαχείρισης των δυσμενών καιρικών συνθηκών στα σχολεία

Το σχέδιο ενεργειών του για τη διαχείριση των δυσμενών καιρικών συνθηκών στα σχολεία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής ανακοίνωσε ο συνδυασμός Ηράκλειο – Μαζί, με επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο τον Γιώργο Παπαδημητρίου.

Ακολουθεί η πρόταση του συνδυασμού για το ζήτημα αυτό:

Η κριτική είναι ανούσια χωρίς πρόταση. Και η μικροπολιτική δεν ωφελεί κανέναν.

Με τα ακραία καιρικά φαινόμενα και τη χιονόπτωση η διοίκηση του Δήμου κλήθηκε να χειριστεί το κλείσιμο και το άνοιγμα των σχολικών μονάδων.

Παραθέτουμε την πρότασή μας, ώστε να μην ξαναδούμε στο μέλλον φαινόμενα όπως αυτά που γονείς και παιδιά κατήγγειλαν και εμείς αυτοδιοικητικά τα ζήσαμε από κοντά.

Η παράταξή μας με αίσθημα ευθύνης καταθέτει την πρότασή της, ώστε και η ασφάλεια όλων να διασφαλίζεται και τα μαθήματα να μη χάνονται χωρίς εξαιρετικά σοβαρό λόγο.

Σχολικές μονάδες που όταν άνοιξαν τα πεζοδρόμια ήταν παγωμένα, οι αυλές σε πολλά σημεία θύμιζαν παγοδρόμια και τα προβλήματα αυτά δεν αντιμετωπίστηκαν προληπτικά από τις υπηρεσίες του Δήμου.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα παιδιά να μη βγαίνουν για διάλειμμα, αλλά κατά τα άλλα τα σχολεία ήταν ανοιχτά. Υπήρξαν και σχολεία χωρίς ρεύμα και χωρίς καλοριφέρ, αφού υπήρχαν βλάβες που δεν αντιμετωπίστηκαν εγκαίρως.

Επιπρόσθετα, εντύπωση προκάλεσε ο διαχωρισμός των παιδικών σταθμών από τα Δημοτικά – Γυμνάσια- Λύκεια, ως προς τη λειτουργία τους.

Σε σχέση με την αρμοδιότητα της δημοτικής αρχής για την απόφαση λειτουργίας ή μη των σχολείων, στις περιπτώσεις δυσμενών καιρικών συνθηκών, η παράταξή μας θέλει να σημειώσει και να προτείνει τα παρακάτω:

1. Η ασφάλεια των μαθητών, αλλά και των εκπαιδευτικών, πρέπει να είναι το πρώτο μέλημα όλων. 

2. Ο Δήμος λαμβάνει όλα τα αναγκαία προληπτικά μέτρα, ώστε τα σχολεία να λειτουργούν με ασφάλεια για όλους.

3. Τα σχολεία κλείνουν σε εξαιρετικές και μόνο περιπτώσεις και εφόσον έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία προληπτικά μέτρα και η ένταση των φαινομένων το επιβάλλει.

4. Η απόφαση διακοπής των μαθημάτων οφείλει να σέβεται τις τεκμηριωμένες εισηγήσεις των διευθυντών των σχολείων, του υπευθύνου της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, αλλά και των αρμοδίων κρατικών υπηρεσιών (ΕΜΥ, Πολιτική Προστασία, κ.τ.λ.). 

5. Η απόφαση μπορεί να αφορά τους Παιδικούς Σταθμούς, τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια ή κάποια από τα παραπάνω. Σε κάθε περίπτωση δεν είναι λογικό να κλείνουν τα Λύκεια, αλλά να λειτουργούν οι Παιδικοί Σταθμοί, στα όρια του Δήμου μας. 

6. Ο συντονισμός των παραπάνω ανατίθεται από τον δήμαρχο στον αντιδήμαρχο Παιδείας ή πρόεδρο της ΔΕΠ, ο οποίος μαζί με τους/τις προέδρους των σχολικών επιτροπών φέρει την ευθύνη υλοποίησης του Σχεδίου.

Τα παραπάνω συζητούνται με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Δήμος, ΔΕΠ, διευθυντές σχολείων, Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων, Ένωση Γονέων) , καταγράφονται και αποτελούν το: «Σχέδιο ενεργειών διαχείρισης των δυσμενών καιρικών συνθηκών στα σχολεία του Δήμου μας». 

Μία σύγχρονη πόλη, μια αποτελεσματική διοίκηση δεν επιτρέπεται να ενεργεί πρόχειρα., υπό την πίεση των πραγμάτων ή υποκύπτοντας σε λαϊκίστικές ή ανεύθυνες πιέσεις οργανωμένων ή μη ομάδων. 

Αντίθετα, οφείλει οργανωμένα και με σχέδιο να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά στις απαιτήσεις των πολιτών / δημοτών μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet