Ηράκλειο: Νέος αγωγός ομβρίων στις οδούς Κολοκοτρώνη, Αυγής και Μακεδονίας
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ηράκλειο: Νέος αγωγός ομβρίων στις οδούς Κολοκοτρώνη, Αυγής και Μακεδονίας

Μια ακόμα παρέμβαση για την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης ολοκλήρωσε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, κατασκευάζοντας ένα νέο αγωγό διαφυγής των όμβριων υδάτων στις οδούς Κολοκοτρώνη, Μακεδονίας και Αυγής. Ο νέος αγωγός έρχεται να συμπληρώσει το δίκτυο που ξεκίνησε να δημιουργείται πριν λίγα χρόνια, με ανάλογα έργα στην γειτονιά, για να ενισχύσει περαιτέρω την προστασία της περιοχής κατά τη διάρκεια των έντονων βροχοπτώσεων, ειδικά σε ένα σημείο στο οποίο εδρεύει το συγκρότημα των 9ου και 10ου Δημοτικών Σχολείων Ηρακλείου από όπου περνούν καθημερινά δεκάδες παιδιών.

Είναι δε ακόμα ένα «πακέτο» αντιπλημμυρικών έργων στην κατεύθυνση της προτεραιότητας που έχει δώσει η διοίκηση του Νίκου Μπάμπαλου ώστε να αποκτήσει το Ηράκλειο ολοκληρωμένο δίκτυο «ασπίδας» απέναντι στις φυσικές καταστροφές, μετά από εκείνα που έγιναν όλα τα προηγούμενα χρόνια στις περιοχές του κέντρου, των Ηπειρώτικων, στο Κάτω Ψαλίδι κ.α., όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου.

«Συνεχίζουμε να υπηρετούμε τη στρατηγική που έχει η δημοτική μας αρχή για τη θωράκιση του Δήμου από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία, ειδικά τα τελευταία χρόνια, γίνονται ολοένα και συχνότερα» τονίζει σχετικά ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για τα Τεχνικά Έργα, Ηλίας Μοσχονάς και προσθέτει: «Και ενώ για την κλιματική αλλαγή πρέπει να δράσουμε παγκόσμια, εμείς, ως εκπρόσωποι της πόλης, οφείλουμε να επέμβουμε τοπικά και να προστατεύσουμε το Ηράκλειο και τους κατοίκους του. Η εκστρατεία της αντιπλημμυρικής θωράκισης δεν σταματάει εδώ. Σύντομα θα βρεθούμε και σε άλλες γειτονιές για ανάλογες παρεμβάσεις».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet