Η βόλτα των κατοικίδιων γίνεται πιο εύκολη στο Ηράκλειο Αττικής
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Η βόλτα των κατοικίδιων γίνεται πιο εύκολη στο Ηράκλειο Αττικής

Στη βόλτα με το κατοικίδιο ο ιδιοκτήτης ή ο εκάστοτε συνοδός έχει την ευθύνη να μαζεύει τις ακαθαρσίες που αφήνει το ζωάκι, προκειμένου να παραμένουν καθαροί οι δημόσιοι χώροι και για τους άλλους πολίτες, όπως σημειώνει η δημοτική αρχή Ηρακλείου Αττικής.

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής κάνει αυτήν τη διαδικασία πιο εύκολη, τοποθετώντας σημεία διανομής του δημοφιλούς συστήματος «ΝΟ ΚΑΚΑ» στις περιοχές που χρησιμοποιούνται για τη βόλτα των κατοικίδιων.

Πρόκειται για μικρά, χάρτινα φαρασάκια, τα οποία ο συνοδός του κατοικίδιου μπορεί να προμηθεύεται δωρεάν από τα stands του Δήμου, με μια απλή κίνηση να τα συναρμολογεί μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, να τα χρησιμοποιεί για να καθαρίσει ό,τι αφήνει το ζωάκι και έπειτα να τα πετάξει.

Πέρα από την πρακτική εφαρμογή, το εν λόγω σύστημα είναι απόλυτα οικολογικό αφού τα φαρασάκια κατασκευάζονται από ανακυκλωμένο χαρτί, ενώ πρόκειται για ελληνική πατέντα, κατασκευασμένη από φιλόζωους για φιλόζωους, επισημαίνει η διοίκηση του Δήμου.

Τα πρώτα stands τοποθετήθηκαν ήδη στο Δημοτικό Πάρκο Σκύλων και σε κοινόχρηστους χώρους της πόλης όπου συνηθίζεται η βόλτα με το κατοικίδιο (πάρκα, πλατείες κ.λπ.), με στόχο μέσα στο επόμενο διάστημα τα σημεία να αυξηθούν.

«Τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής δείχνει με κάθε ευκαιρία την αγάπη του για τα ζώα. Μεριμνούμε για τα αδέσποτα ενώ, παράλληλα, φροντίζουμε να κάνουμε πιο εύκολη την καθημερινότητα για τους ιδιοκτήτες και τα δεσποζόμενα. Η καλή συμβίωση με το κατοικίδιο στην πόλη είναι υπόθεση όλων μας έτσι ώστε, ιδιοκτήτες και μη, να χρησιμοποιούμε αρμονικά τους κοινόχρηστους χώρους. Σε αυτήν την κατεύθυνση, δίνουμε ακόμα ένα μέσο στους Ηρακλειώτες ιδιοκτήτες ζώων, ώστε να γίνει η βόλτα με το κατοικίδιο μια περισσότερο ευχάριστη υπόθεση για όλους…», δήλωσε ο Μάνος Βαβουράκης, εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για το Περιβάλλον.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet