«Η γραμμή» εντυπωσίασε τα παιδιά 6-8 ετών της Λέσχης Ανάγνωσης Ηρακλείου Αττικής
Κοινωνία

«Η γραμμή» εντυπωσίασε τα παιδιά 6-8 ετών της Λέσχης Ανάγνωσης Ηρακλείου Αττικής

Το απόγευμα της Τετάρτης 13 Νοεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε η 2η συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης για παιδιά 6-8 ετών, και για τα δύο τμήματα, για τη σεζόν 2019-2020, στο παιδικό τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηρακλείου Αττικής.

Τη δράση υλοποίησε η εθελόντρια συντονίστρια – εκπαιδευτικός Ελένη Σαμούρη. Μαζί της είχε την εκπαιδευτικό Ιωάννα Μπολέτη και την Κωνσταντίνα Γυφτάκη που βοήθησαν στη δράση.

Τα παιδιά είχαν τη χαρά να γνωρίσουν το βιβλίο με τίτλο «Η γραμμή» των συγγραφέων και δασκάλων Βασίλη Κουτσιαρή και Γιάννη Διακομανώλη. Στο βιβλίο αυτό πρωταγωνιστές είναι ο Αλέξανδρος και ο Θοδωρής, ο οποίος όμως είναι καινούργιος στο σχολείο. Κάθονται στο ίδιο θρανίο αλλά ο Αλέξανδρος δεν τον θέλει για παρέα, γιατί ο Θοδωρής μένει στο βουνό και ασχολείται με τα πρόβατα και τον σκύλο του. Έτσι, ο Αλέξανδρος αποφασίζει να τραβήξει στο θρανίο μια μεγάλη, χοντρή διαχωριστική γραμμή, ώστε να μην έχει και πολλά-πολλά μαζί του. Τα πράγματα όμως δεν αργούν να αλλάξουν… κι ο Αλέξανδρος με τον Θοδωρή γίνονται αχώριστοι φίλοι, με μια κοινή, μεγάλη αγάπη. Το ποδόσφαιρο.

«Η γραμμή» είναι ένα βιβλίο ωδή στην ύψιστη αξία της φιλίας και της αποδοχής του άλλου! Είναι μια αληθινή ιστορία!

Μετά την ανάγνωση και την ανάλυση της ιστορίας, εκ μέρους των εκπαιδευτικών, τα παιδιά έφτιαξαν πολύ όμορφες ζωγραφιές, ενώ στο τέλος της δράσης δόθηκε από τη συντονίστρια της λέσχης ανάγνωσης στους μικρούς φίλους της Λέσχης ως ενθύμιο μια φωτοτυπία της περίληψης της ιστορίας. Παράλληλα, πολλά παιδιά και οι γονείς τους δανείστηκαν βιβλία και έφυγαν χαρούμενα από τη Βιβλιοθήκη. Χαρούμενες και ενθουσιασμένες αποχώρησαν, επίσης, και οι καλεσμένες της Λέσχης, των οποίων η συμμετοχή και η συμβολή στην όλη διαδικασία της λέσχης ανάγνωσης ήταν επιτυχημένη και καθοριστική.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet