Καθαρισμοί χώρων για την αντιπυρική προστασία του Ηρακλείου Αττικής
Κοινωνία

Καθαρισμοί χώρων για την αντιπυρική προστασία του Ηρακλείου Αττικής

Σε καθαρισμός οικοπέδων με σκοπό την αντιπυρική προστασία της πόλης έχει προχωρήσει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής.

Στην αντιπυρική προστασία έχουν συμβάλει και οι πολίτες του Δήμου καθαρίζοντας τα οικόπεδά τους, όπως σημειώνει η διοίκηση του Δήμου στην ακόλουθη ανακοίνωσή της:

«Δήμος και πολίτες για ακόμα μια χρονιά ένωσαν τις δυνάμεις τους για να θωρακίσουν την πόλη του Ηρακλείου Αττικής από τον κίνδυνο της πυρκαγιάς. Τόσο η θετική ανταπόκριση των Ηρακλειωτών στο κάλεσμα του Δήμου για τον καθαρισμό των ιδιοκτησιών τους, όσο και η συνεχής εκστρατεία των δημοτικών υπηρεσιών για την απομάκρυνση των ξερών χόρτων και των λοιπών εύφλεκτων υλικών από τους κοινόχρηστους χώρους της πόλης, έχουν φέρει το Ηράκλειο σε ένα επαρκές επίπεδο και για τη φετινή αντιπυρική περίοδο.

»Τα συνεργεία καθαρισμού του Δήμου έχουν ήδη παρέμβει και καθαρίσει τις κοινόχρηστες εκτάσεις που παρουσιάζουν ιδιαίτερη επικινδυνότητα ενώ επεμβαίνουν και στους ιδιωτικούς χώρους για τους οποίους δεν μερίμνησαν οι ιδιοκτήτες τους (μέχρι στιγμής έχουν καθαριστεί άνω των 40 σημείων, εφαρμόζοντας, φυσικά, ό,τι προβλέπει για αυτές τις περιπτώσεις ο κανονισμός)».

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους τους Ηρακλειώτες που με συνέπεια κάθε χρόνο ανταποκρίνονται στο κάλεσμά μας, καθαρίζουν τις ιδιοκτησίες τους. Με αυτόν τον τρόπο και σε συνδυασμό με τις δικές μας ενέργειες έχουμε καταφέρει να προστατεύσουμε την πόλη από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού. Κατανοούμε ότι, ειδικά στους δύσκολους καιρούς, για κάποιους, ευτυχώς λίγους, δεν αποτελεί προτεραιότητα να φροντίσουν για την αποψίλωση των οικοπέδων τους. Εκεί επεμβαίνουμε εμείς, επιδιώκοντας όμως όλοι να καταλάβουν ότι οι παρεμβάσεις για την πυρασφάλεια δεν είναι πολυτέλεια, είναι αναγκαίες για το κοινό καλό», το μήνυμα του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου για το Πράσινο στην πόλη, Δημήτρη Δημητρόπουλου.

Παράλληλα, ο Δήμος έχει ολοκληρώσει ακόμα ένα κύκλο ψεκασμών στα ρέματα της πόλης και τις ανάλογες περιοχές για την αντιμετώπιση των κουνουπιών, ενώ συνεχίζονται για όσο χρειαστεί οι παρεμβάσεις απολυμάνσεων, απεντομώσεων και μυοκτονίας στους κοινόχρηστους χώρους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet