Κόκκινη Ρωγμή στο Ηράκλειο: Δεν φταίει η χιονόπτωση… αλλά οι περικοπές και οι ιδιωτικοποιήσεις κυβέρνησης και T.A.
Κοινωνία

Κόκκινη Ρωγμή στο Ηράκλειο: Δεν φταίει η χιονόπτωση… αλλά οι περικοπές και οι ιδιωτικοποιήσεις κυβέρνησης και T.A.

«Η κακοκαιρία στην Αττική ήταν αναμενόμενη εδώ και μία βδομάδα. Όμως, ακόμα και εμείς, δεν περιμέναμε την έκταση της ανικανότητας και της αδιαφορίας του κρατικού μηχανισμού (κυβέρνηση, Περιφέρεια, Δήμοι) για την προετοιμασία τους ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις αυτής της (όχι και τόσο πρωτόγνωρης) κακοκαιρίας στις ζωές των κατοίκων», όπως αναφέρει η δημοτική Κίνηση Κόκκινη Ρωγμή στο Ηράκλειο Αττικής.

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, η Κόκκινη Ρωγμή σημειώνει τα εξής:

Το «επιτελικό κράτος» των «άριστων» της Ν.Δ., η Περιφέρεια Αττικής του Πατούλη και οι Δήμοι αποδείχθηκαν, για άλλη μία φορά, προκλητικά ανίκανοι να αντιμετωπίσουν ακόμα και μία χιονόπτωση μίας μέρας. Εν έτει 2021, είχε αποκλειστεί ολόκληρη η Αττική με μία μέρα χιονόπτωση. Εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά δεν είχαν ρεύμα και νερό με αποτέλεσμα, εκτός των άλλων, άνθρωποι να έχουν πεθάνει επειδή η ζωή τους ήταν εξαρτημένη από ιατρικά μηχανήματα.

Αλλά τι άλλο θα μπορούσαμε να περιμένουμε από μία κυβέρνηση που το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να προσλαμβάνει αστυνομικούς (δεν θα μας κάνει εντύπωση αν ο Χρυσοχοϊδης ανακοινώσει την δημιουργία ειδικού σώματος της ΕΛ.ΑΣ. για να αντιμετωπίζει και τις χιονοπτώσεις), να κάνει ιδιωτικοποιήσεις-δώρα στους επιχειρηματίες φίλους της, να εργαλειοποιεί την πανδημία για να περνάει αντιδραστικά και αντεργατικά νομοσχέδια;

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet