Λ. Μαγιάκης: Το Δ.Σ Αμαρουσίου να διακηρύξει ότι οι φασιστικές πρακτικές είναι ανεπιθύμητες στην πόλη
Κοινωνία

Λ. Μαγιάκης: Το Δ.Σ Αμαρουσίου να διακηρύξει ότι οι φασιστικές πρακτικές είναι ανεπιθύμητες στην πόλη

O επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ενότητα, Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι», Λευτέρης Μαγιάκης, καταγγέλει τη φασιστική επίθεση που συνέβη το απόγευμα της Κυριακής 3 Οκτωβρίου, στην πλατεία του Ηλεκτρικού, στο Ηράκλειο Αττικής, κατά τη διοργάνωση της συγκέντρωσης τς ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή).

«Εντελώς απρόκλητα, φορώντας κράνη και κρατώντας λοστάρια τα φασιστοειδή επιτέθηκαν και τραυμάτισαν στο κεφάλι αρκετά μέλη της ΚΕΕΡΦΑ, μεταξύ των οποίων και τη δημοτική σύμβουλο Αμαρουσίου Αφρ. Φράγκου», αναφέρει αρχικά ο κ. Μαγιάκης και συμπληρώνει:

«Παρά το γεγονός ότι η αστυνομία ήταν παρούσα σε λίγη απόσταση από το σημείο που συνέβησαν τα γεγονότα, δεν επενέβη άμεσα. Οι φασίστες δεν ολοκλήρωσαν το δολοφονικό έργο τους, χάρη και στην αντίδραση των θαμώνων των καφέ της πλατείας και έφυγαν ανενόχλητοι από την αστυνομία που επελήφθη “κατόπιν εορτής”».

Ο κ. Μαγιάκης τονίζει ΄ότι τα γεγονότα αυτά αποτελούν κρίκο στην αλυσίδα της επανεμφάνισης των νεοναζιστικών στοιχείων μετά και τα γεγονότα της Θεσσαλονίκης και εξηγεί:

«Ενισχύονται από την ανοχή που δείχνει η κυβέρνηση και το κόμμα της Ν.Δ. η οποία όχι μόνο δεν καταδίκασε ρητά και κατηγορηματικά τις φασιστικές επιθέσεις, αλλά επιχειρεί μέσω των στελεχών της να φέρει στο προσκήνιο την ανατριχιαστική θεωρία των “δύο άκρων”. Να εξισώσει τα θύματα με τος θύτες. Κλείνει το μάτι στο ακροδεξιό εκλογικό της ακροατήριο. Με την ανοχή της τους “αναθέτει” τη βρώμικη δουλειά κατά του λαϊκού κινήματος σε καιρούς που ξεδιπλώνεται η επίθεση της στα λαϊκά συμφέροντα».

Και ο κ. Μαγιάκης προσθέτει: «Καλούμε όλους τους αντιφασίστες πολίτες, όλους αυτούς που μαζί τους συναντηθήκαμε πριν από έναν χρόνο έξω από το Εφετείο και πανηγυρίσαμε για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, να επαγρυπνούν. Με τη μαζική τους παρουσία στις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις να μην επιτρέψουν στα φασιστοειδή να ξαναβγούν στους δρόμους για να σπείρουν τρομοκρατία. Να μην υπάρξουν και άλλα θύματα από τη δολοφονική ναζιστική τους βία».

Τέλος, ο κ. Μαγιάκης καλεί τον δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου, σαν ελάχιστη πράξη συμπαράστασης στη δημοτική σύμβουλο Αφροδίτη Φράγκου, να καταδικάσουν απερίφραστα την επίθεση εναντίον της και να διακηρύξουν ότι οι φασιστικές πρακτικές και οι φορείς τους είναι ανεπιθύμητοι στο Μαρούσι.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet