Μήνυμα αισιοδοξίας, υπόσχεση για περισσότερα έργα και… ποδαρικό στο κτήμα Φιξ στην πρωτοχρονιάτικη πίτα του Δήμου Ηρακλείου Αττικής
Κοινωνία

Μήνυμα αισιοδοξίας, υπόσχεση για περισσότερα έργα και… ποδαρικό στο κτήμα Φιξ στην πρωτοχρονιάτικη πίτα του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Με μηνύματα αισιοδοξίας, υπόσχεση περισσότερων έργων, αλλά και προαναγγελία του… ποδαρικού στο κτήμα Φιξ στη νέα χρονιά που μπήκε ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Νίκος Μπάμπαλος έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του Δήμου, παρουσία εκατοντάδων Ηρακλειωτών που γέμισαν το Πολιτιστικό Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου». Ήταν η πρώτη ανάλογη εκδήλωση που γίνεται μετά την περίοδο των αυστηρών μέτρων για την πανδημία, «ήταν λοιπόν μια σημαντική ευκαιρία να ξαναβρεθούμε όλοι μαζί, να ανταλλάξουμε ευχές ενώ παράλληλα να πούμε πως βλέπουμε και πώς θέλουμε την πόλη μας», σημείωσε ο δήμαρχος στον χαιρετισμό του.

«Στη χρονιά που πέρασε, στο Δήμο μας όχι μόνο συνεχίσαμε και ενισχύσαμε όλες τις θετικές για τους δημότες δράσεις και παρεμβάσεις που καθιερώσαμε τα προηγούμενα χρόνια, αλλά προσθέσαμε και νέες σημαντικές διεκδικήσεις και δραστηριότητες», τόνισε ο δήμαρχος και συνέχισε:

«Η φροντίδα για τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς, για τα πάρκα, τις πλατείες και το πράσινο, για τα πεζοδρόμια, το εκτεταμένο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων, το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών στην καθαριότητα, οι αναπλάσεις, οι κοινωνικές υπηρεσίες, οι δωρεάν υποδομές, η σωστή διαχείριση των οικονομικών των οικονομικών, η στήριξη σε αδύναμες κοινωνικά ομάδες συμπολιτών μας, οι πολιτιστικές δράσεις μας που επέστρεψαν , ήταν και είναι βασικές μας προτεραιότητες. Όπως άλλωστε κάνουμε από την πρώτη ημέρα που με την εμπιστοσύνη σας μας δώσατε την εντολή να διοικήσουμε τον Δήμο Ηρακλείου και να κάνουμε την πόλη μας μια πόλη που αξίζεις να ζεις και να δημιουργείς. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε κάθε μέρα, 365 ημέρες με τους συνεργάτες μου στον Δήμο, με τους αντιδημάρχους μας, με τους εργαζόμενους».

Όπως υπογράμμισε ο Νίκος Μπάμπαλος «το 2022 πετύχαμε να δημιουργήσουμε για τον Δήμο μας, μια τεράστια δυναμική. Το 2023 είναι για το Δήμο μας, το Ηράκλειο η χρονιά της μεγάλης πρόκλησης», και υποσχέθηκε: «μία σύγχρονη, λειτουργική, έξυπνη πόλη με δικό της διακριτό αποτύπωμα. Ένας Δήμος που υπηρετεί τους δημότες του. Μία τοπική κοινωνία σύνθεσης και συναίνεσης, που δίνει σε όλες και όλους ευκαιρίες και δυνατότητες να συμμετέχουν και να διακριθούν. Εμείς αυτό το Ηράκλειο θέλουμε».

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής επισημαίνει ότι «το κτήμα Φιξ ανοίγει τις πόρτες του. Και το πρώτο μεγάλο βήμα που γίνεται μέσα σε αυτή τη νέα χρονιά είναι το ποδαρικό στο κτήμα Φιξ, το οποίο μετά από 40 χρόνια προσπαθειών και αναμονής πέρασε στην κυριότητα του Δήμου και των δημοτών χάρη στις μεθοδικές ενέργειες της δημοτικής αρχής του Νίκου Μπάμπαλου».

«Είμαι υπερήφανος και, ταυτόχρονα, ευτυχής που καταφέραμε και το αποκτήσαμε με τις δικές μας δυνάμεις, καθώς δεν μπορούσαμε άλλο να περιμένουμε τρίτους να το αγοράσουν για λογαριασμό μας. Αυτή η τακτική μας κόστισε 40 χρόνιας αναμονής, 40 χρόνια που στερηθήκαμε αυτό το στολίδι για την πόλη μας. Το κάναμε τώρα γιατί μπορέσαμε να χτίσουμε έναν Δήμο ισχυρό, έναν Δήμο αξιόπιστο, έναν Δήμο που μπορεί να πατήσει στα πόδια του και να κοιτάξει ψηλά. Που δεν χρωστάει σε κανένα και μπορεί να επενδύσει μόνος στου στο μέλλον του. Το κάναμε χωρίς να επιβαρύνουμε τους δημότες μας. Το κάναμε γιατί το χρωστούσαμε στα παιδιά μας και στα παιδιά των παιδιών μας, στο βιώσιμο μέλλον αυτής της πόλης. Τα καταφέραμε. Το Κτήμα Φιξ είναι δικό μας και τα καλύτερα έρχονται» δήλωσε ο Ν. Μπάμπαλος.

Τέλος, ο δήμαρχος έδωσε και την είδηση: «Σας ανακοινώνω λοιπόν ότι στις αρχές Φεβρουαρίου 2023 θα κάνουμε το ποδαρικό στο Φιξ. Θα ανοίξουμε τις πόρτες του για να το περπατήσετε, να το χαρείτε. Και οι πόρτες του δεν θα κλείσουν ποτέ ξανά. Θα είναι το μεγαλύτερο πάρκο της πόλης μας, 28 στρέμματα, το οποίο θα αποτελέσει τοπόσημο πρασίνου, πολιτισμού και ιστορίας για πολλές ακόμα γενιές Ηρακλειωτών. Το όραμα δεκαετιών έγινε πράξη. Αποκτήσαμε το κτήμα Φιξ και το αποδίδουμε στους δημότες».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet