Μαζική η προσφορά Ηρακλειωτών για τους πυρόπληκτους – Στη Ν. Μάκρη τα πρώτα αγαθά
Κοινωνία

Μαζική η προσφορά Ηρακλειωτών για τους πυρόπληκτους – Στη Ν. Μάκρη τα πρώτα αγαθά

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής συνεχίζει να συγκεντρώνει τα αναγκαία είδη για τη στήριξη των πυρόπληκτων της Αττικής. Ήδη η πρώτη αποστολή αγαθών μεταφέρθηκε με οχήματα της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος στο σημείο συγκέντρωσης της Νέας Μάκρης.

Εκεί υπήρξε ενημέρωση για τις νεότερες ανάγκες, οπότε ο Δήμος συνεχίζει να συγκεντρώνει:

  • Φάρμακα (κυρίως γάζες, betadine, fucidin), εμφιαλωμένο νερό, πάνες για μωρά και μωρομάντηλα.
  • Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για ελαφρά κλινοσκεπάσματα και φωτιστικά που λειτουργούν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα (φακοί, ρεσό, γκαζιού κ.τ.λ.).
  • Επιπλέον, συγκεντρώνονται τροφές για ζωάκια (σκυλάκια, γατάκια κ.τ.λ.) που βρέθηκαν και αυτά χωρίς σπίτια.

Όπως ενημερώνει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, από τρόφιμα υπάρχουν αρκετά στη Νέα Μάκρη, υπάρχει και απόθεμα στον Δήμο για την επόμενη αποστολή, οπότε σε αυτή τη φάση τα τρόφιμα δεν είναι προτεραιότητα. Επίσης, δεν χρειάζονται ρούχα, καθώς υπάρχει μεγάλο απόθεμα από τις πρώτες κιόλας ώρες.

Οι πολίτες μπορούν να αφήνουν τις προσφορές τους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, στο υπόγειο του δημαρχείου (Στ. Καραγιώργη 2), από τις 8:00 έως τις 19:00.

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος ευχαριστεί τους εκατοντάδες Ηρακλειώτες που ανταποκρίθηκαν μαζικά στο κάλεσμα και συμμετείχαν στη συγκέντρωση των ειδών για τους πυρόπληκτους.

Επίσης, σημαντική ήταν η συνεισφορά των εθελοντών του Kύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων (ΚΕΑΝ) που βοήθησαν τις υπηρεσίες του Δήμου στη συγκέντρωση, την ταξινόμηση και τη μεταφορά των προσφορών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet