Νέα προσφορά του Δήμου Ηρακλείου Αττικής για τη γυναίκα και την οικογένεια
Κοινωνία

Νέα προσφορά του Δήμου Ηρακλείου Αττικής για τη γυναίκα και την οικογένεια

Με στόχο να στηρίξει την ελληνική κοινωνία στο δημογραφικό πρόβλημα, να βοηθήσει τον οικογενειακό προγραμματισμό και να σταθεί αρωγός στη χειραφέτηση της γυναίκας, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής δρομολογεί την επέκταση των πρωτοβουλιών του. Συγκεκριμένα, σκοπεύει να παρέχει δωρεάν την εξέταση ΑΜΗ στις γυναίκες, προκειμένου, ενημερωμένες, να προγραμματίσουν και να επιλέξουν το καλύτερο για τη ζωή τους. Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος χορηγεί δικό του εφάπαξ επίδομα 1.000 ευρώ στους κατοίκους της πόλης που φέρνουν στον κόσμο το πρώτο τους παιδί, με εισοδηματικά πάντα κριτήρια.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, σε συνεργασία με επιστημονικούς φορείς, ο Δήμος – με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας (15 Ιουνίου) – σχεδιάζει να προσφέρει δωρεάν την εξέταση των ποσοστών της αντιμυλλέριου ορμόνης (ΑΜΗ) στα ζευγάρια που παντρεύονται, τα αποτελέσματα της οποίας επιτρέπουν στις γυναίκες να μάθουν τα όρια της αναπαραγωγικής τους επάρκειας.

Η εξέταση ΑΜΗ μπορεί να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε στιγμή μετά την ενηλικίωση και είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για κάθε γυναίκα. Πρόκειται για μια απλή εξέταση αίματος που δεν συνταγογραφείται και δεν υποστηρίζεται ακόμα από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ο Δήμος θα οργανώσει σχετική ενημερωτική δράση για να παρουσιαστούν αναλυτικότερα η χρησιμότητα και η διαδικασία της εξέτασης, καθώς και οι λεπτομέρειες για τη δήλωση συμμετοχής.

«Ακόμα μία δράση για να στηρίξουμε την τοπική μας κοινωνία στο δημογραφικό πρόβλημα, την υπογεννητικότητα, τον οικογενειακό προγραμματισμό και τη χειραφέτηση της γυναίκας. Ακόμα μία ουσιαστική πρωτοβουλία με στόχο την αρωγή και τη στήριξη των νέων ζευγαριών στο ξεκίνημά τους, αλλά και τη συμβολή στο δικαίωμα των γυναικών να προγραμματίσουν ελεύθερα τη ζωή τους», το σχόλιο του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet