Νέες αγορές ελεύθερων εκτάσεων δρομολογεί ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Νέες αγορές ελεύθερων εκτάσεων δρομολογεί ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής

Την απαλλοτρίωση ακόμα τριών εκτάσεων, προκειμένου να διαμορφωθούν ως χώροι κοινόχρηστοι και πρασίνου και να αποδοθούν ελεύθεροι στους κατοίκους της πόλης, αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου Αττικής, όπως ενημερώνει η διοίκηση.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για εκτάσεις στη συμβολή των οδών Πρασ. Λόφου, Διστόμου και Μαινάλου, στη συμβολή των οδών Παπανούτσου και Άνθ. Γαζή, καθώς και μεταξύ της Λεωφ. Πλαπούτα και της οδού Αυγής. Η απόφαση του Δ.Σ. υπαγορεύει ότι επανεπιβάλλεται η σχετική ρυμοτομία προκειμένου ο Δήμος να τους δεσμεύσει, να αποκλειστεί η περίπτωση να χτιστούν και, σύντομα, να μπορέσει να τους αγοράσει για να παραμείνουν ελεύθεροι, προσβάσιμοι, ανάσες πρασίνου στις γειτονιές, επισημαίνει η διοίκηση.

Η αγορά, μάλιστα, όπως εισηγήθηκε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Ηλίας Μπάρμπας, θα γίνει με πρόταση που καταθέτει ο Δήμος για χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο, όπως προσθέτει ο Δήμος Ηρακλείου.

«Με την απόκτηση των νέων αυτών εκτάσεων αυξάνουμε τους ελεύθερους χώρους στο Ηράκλειο, διαμορφώνουμε νέα σημεία πρασίνου και αναψυχής για τους πολίτες, αναβαθμίζουμε τις γειτονιές και την ποιότητα ζωής των κατοίκων μας», ο κ. Μπάρμπας.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, σημείωσε ότι «μετά την αγορά 4.500τ.μ. ελεύθερων χώρων την τελευταία διετία, συνεχίζουμε την εκστρατεία μας για την απόκτηση όσο το δυνατό περισσότερων εκτάσεων στο Ηράκλειο που παραμένουν αδόμητοι, προκειμένου να συνεχίσουν να είναι ελεύθεροι και προσβάσιμοι για όλους, να γείρουμε όσο το δυνατό πιο πολύ την πλάστιγγα στο ισοζύγιο τσιμέντο-πράσινο».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet