Νέες θέσεις στάθμευσης ειδικές για ΑμεΑ στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Νέες θέσεις στάθμευσης ειδικές για ΑμεΑ στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής

Ακόμα δύο νέες θέσεις για στάθμευση οχημάτων ΑμεΑ δημιούργησε στο κέντρο της πόλης ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, προκειμένου να διευκολύνει τη μετακίνηση των ατόμων με ειδικές ανάγκες, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στις ήδη υπάρχουσες, εκατέρωθεν των δύο πλευρών του σταθμού ΗΣΑΠ (οδός Μελ. Μερκούρη και οδός Μαρ. Αντύπα), προστέθηκαν ακόμα μια στην οδό Πολυτεχνείου και μια στην οδό Φιλυρρών (διασταύρωση με Πρ. Λόφου).

Η διοίκηση επισημαίνει ότι τα συνεργεία του Δήμου χάραξαν την οριοθέτηση των θέσεων στις οποίες, πλέον, θα μπορούν να σταθμεύουν μόνο τα οχήματα που φέρουν την ένδειξη οδηγού ή μεταφοράς ΑμΕΑ, προσθέτοντας πως, μαζί με τη Δημοτική Αστυνομία τοποθέτησαν ειδική σήμανση για να προειδοποιούνται οι υπόλοιποι οδηγοί ότι σε περίπτωση που ο οποιοσδήποτε δεν σεβαστεί τους συγκεκριμένους χώρους, θα τιμωρείται με χρηματικό πρόστιμο, ως και αφαίρεση πινακίδων.

«Προχωρήσαμε σε μια κίνηση ιδιαίτερου συμβολισμού αλλά και ουσίας. Συμβολισμού, γιατί θέλουμε να σηματοδοτήσουμε το πώς θέλουμε την πόλη μας. Μια πόλη φιλική προς τα ΑμεΑ, στην οποία θα μπορούν να κυκλοφορούν άνετα και χωρίς εμπόδια. Ουσίας, γιατί το κάνουμε στο κέντρο της πόλης, την καρδιά του συγκοινωνιακού χάρτη του Ηρακλείου, όπου κάποιος μπορεί να σταθμεύσει για να συνεχίσει τη μετακίνησή του με τα ΜΜΜ ή να επισκεφθεί το εμπορικό κέντρο και τις διοικητικές υπηρεσίες», δήλωσε ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet