Έξι ανήλικοι επιτέθηκαν σε 12χρονο στον σταθμό ΗΣΑΠ Ηρακλείου
Κοινωνία

Έξι ανήλικοι επιτέθηκαν σε 12χρονο στον σταθμό ΗΣΑΠ Ηρακλείου

Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε ένας 16χρονος μαθητής από ομάδα έξι ανηλίκων οι οποίοι του επιτέθηκαν την ώρα που βρίσκονταν στον σταθμό ΗΣΑΠ «Ηράκλειο».

Κίνητρο της επίθεσης, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ήταν η ληστεία, με την ομάδα των ανηλίκων (σ.σ.: Ρομά όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πήγες) να του αρπάζει ένα τσαντάκι τύπου «μπανάνα» που φορούσε χιαστί.

Μαζί με τον 16χρονο κάθονταν ένας ακόμη συνομήλικος φίλος του, ο οποίος έβαλε τις φωνές, καλώντας σε βοήθεια. Παρά την κινητοποίηση που υπήρξε, η ομάδα των νεαρών κατάφερε να αρπάξει το τσαντάκι και να εξαφανιστεί από το σημείο. Οι κινήσεις τους έχουν καταγραφεί από το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας που υπάρχει στο σταθμό του ΗΣΑΠ στο Ηράκλειο και το βιντεοληπτικό υλικό βρίσκεται στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ.

Μεταξύ των δραστών παιδιά μικρότερα από 12 ετών

Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί η υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής. Αξίζει δε να σημειώσουμε ότι μπορεί αυτή τη φορά το κίνητρο να ήταν η ληστεία, δεν παύει όμως να είναι ένα περιστατικό που σοκάρει -τόσο την κοινή γνώμη όσο και τους αστυνομικούς-, καθώς ανάμεσα στους δράστες φαίνεται πως ήταν ανήλικοι μικρότεροι των 12 ετών. Το συγκεκριμένο περιστατικό έγινε μόλις 48 ώρες μετά τον ξυλοδαρμό ενός 16χρονου στην Καισαριανή από συμμορία 15 ατόμων με ξύλινα γκλομπ.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet