Ν. Μπάμπαλος: Συνεχίζουμε να δουλεύουμε και το καλοκαίρι για τα παιδιά και το Ηράκλειο
Κοινωνία

Ν. Μπάμπαλος: Συνεχίζουμε να δουλεύουμε και το καλοκαίρι για τα παιδιά και το Ηράκλειο

Την ικανοποίησή του για την έμπρακτη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής στο αίτημα του Δήμου Ηρακλείου Αττικής περί πλήρους αποκατάστασης των τριών σεισμόπληκτων σχολείων της πόλης εξέφρασε ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον «Επικοινωνία 94FM» και τις «Δημοτικές Διαπλοκές».

Και αυτό διότι, σε συνέχεια του σχετικού αιτήματος και συμφωνίας του δημάρχου, Νίκου Μπάμπαλου, με τον περιφερειάρχη, Γιώργο Πατούλη, το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε, στην τελευταία του συνεδρίαση, την χρηματοδότηση των απαραίτητων παρεμβάσεων με 1,4 εκατ. ευρώ, περίπου, για να προχωρήσει η επισκευή των σχολείων πλέον και στα πιο «απαιτητικά» σημεία, όσα δηλαδή δεν μπόρεσε να καλύψει άμεσα μετά τον σεισμό με τις δικές του δυνάμεις ο Δήμος.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον περιφερειάρχη και το Περιφερειακό Συμβούλιο που απέδειξαν ότι πραγματικά συμμερίζονται την αγωνία μας για τα παιδιά της πόλης και έκαναν δεκτό το αίτημά μας για να στηρίξουν την αποκατάσταση των τριών σεισμόπληκτων σχολείων του Δήμου», τόνισε χαρακτηριστικά ο Νίκος Μπάμπαλος.

Ο ίδιος δήλωσε ικανοποιημένος και από την πρόσφατη τροπολογία του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, με την οποία περνά στους δήμους η αρμοδιότητα καθαρισμού των σχολείων.

«Επιτέλους, δίνεται λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα που ταλαιπώρησε τους δήμους, όχι μόνο την περίοδο της πανδημίας», σχολίασε σχετικά ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής.

Όσον αφορά την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης, ο κ. Μπάμπαλος ξεκαθάρισε ότι τη νέα σχολική χρονιά τα πράγματα θα κυλήσουν ακόμα πιο ομαλά, καθώς έχουν εξασφαλιστεί οι διαβεβαιώσεις των αρμοδίων για τις σχολικές αίθουσες που απαιτούνται και τρέχουν ήδη οι σχετικές διαδικασίες.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος δήλωσε παράλληλα ο δήμαρχος για την ανταπόκριση που είχε το κάλεσμά του στην Κοινωνική Συμμαχία, τόσο από τους κοινωνικούς φορείς όσο και από τους πολιτικούς.

Τέλος, ο Νίκος Μπάμπαλος αναφέρθηκε στην εργασίες αποκατάστασης του χλοοτάπητα στο γήπεδο της Πρασίνου Λόφου, που ολοκληρώνονται το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, υπογραμμίζοντας ότι πλέον το γήπεδο θα διατίθενται και στους κατοίκους της πόλης πλην των αθλητικών συλλόγων.

«Ο Δήμος μας έχει πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, έχει φροντίσει να είναι σε καλό επίπεδο οι παιδικές χαρές, οι πλατείες και οι χώροι πρασίνου, ώστε να δώσουν μια ανάσα δροσιάς σε όσους επιλέξουν ή αναγκαστούν να παραμείνουν στην πόλη τον Αύγουστο. Εύχομαι καλό καλοκαίρι και καλή ξεκούραση σε όλους τους δημότες μας», ήταν το καλοκαιρινό μήνυμα του κ. Μπάμπαλου.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Νίκου Μπάμπαλου στο παρακάτω link:

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet