Ξεκινάει η σύνταξη μελέτης για την πράξη εφαρμογής της περιοχής Κάτω Ψαλιδίου
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ξεκινάει η σύνταξη μελέτης για την πράξη εφαρμογής της περιοχής Κάτω Ψαλιδίου

Μετά την επιτυχία της ένταξης στο Σχέδιο Πόλης της περιοχής στο Κάτω Ψαλίδι (Π.Ε. 7) και την ικανοποίηση ενός αιτήματος δεκαετιών για τους περίοικους, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής ξεκινά τη σύνταξη της μελέτης για την πράξη εφαρμογής, τον τοπογραφικό, δηλαδή, σχεδιασμό της έκτασης που εντάχθηκε στο Σχέδιο προκειμένου να περιγραφεί η νέα εικόνα ως μια γειτονιά με υποδομές και ασφάλεια (πλατείες, παιδικές χαρές, πεζόδρομοι, δίκτυα αντιπλημμυρικών κ.τ.λ.).

Στη συγκεκριμένη περιοχή, η οποία οριοθετείται από τις οδούς Παπαϊωάννου, Λεωφόρο Κύμης, Μαρ. Αντύπα και τις γραμμές ηλεκτρικού σιδηρόδρομου, θα συνταχθεί κτηματογράφηση των ιδιοκτησιών που συμμετέχουν στην πράξη εφαρμογής. Στο πλαίσιο αυτό θα κληθούν οι ιδιοκτήτες να υποβάλλουν δηλώσεις ιδιοκτησίας προσκομίζοντας τους σχετικούς τίτλους. Ακολούθως, θα συνταχθούν πίνακες και διαγράμματα πράξης εφαρμογής με υπολογισμό των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων των ιδιοκτησιών. Τέλος, μετά την κύρωση της πράξης θα γίνει ταυτοποίηση με τα στοιχεία του Εθνικού Κτηματολογίου, προκειμένου να είναι δυνατή η καταχώρησή της στο αρμόδιο κτηματολογικό γραφείο.

Όλα αυτά είναι απαραίτητα για να ολοκληρωθούν τα βήματα, που ξεκίνησαν με την ένταξη της περιοχής στο Σχέδιο Πόλης, και έτσι αφενός οι Ηρακλειώτες να μπορούν πλέον να αξιοποιήσουν τις περιουσίες τους σύμφωνα με τον σχεδιασμό και όπως αυτοί κρίνουν κατάλληλα, αφετέρου ο Δήμος να δημιουργήσει τις υποδομές που θα εξισώσουν την περιοχή με τις υπόλοιπες γειτονιές του Ηρακλείου.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, υπέγραψε τη σύμβαση με τον ανάδοχο μελετητή που θα αναλάβει την εκπόνηση της μελέτης, από τον οποίο ζήτησε γρήγορα αποτελέσματα ώστε, το συντομότερο δυνατό, να ολοκληρωθεί η διαδικασία και έτσι να μπει τέλος στην προσμονή 25 και πλέον ετών για δεκάδες κατοίκους της περιοχής.

«Υλοποιούμε ακόμα μια προγραμματική δέσμευση προς τους Ηρακλειώτες. Αφού καταφέραμε να βάλουμε στο Σχέδιο Πόλης το Κάτω Ψαλίδι, προχωράμε στις απαιτούμενες ενέργειες για να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε και τα έργα που θα κάνουν τη γειτονιά ισότιμη με τις υπόλοιπες περιοχές της πόλης, να βάλουμε τέλος στην αγωνία των συμπολιτών μας, να κάνουμε το Ηράκλειο έναν Δήμο καλύτερο για όλους», σχολιάζει ο Νίκος Μπάμπαλος.

Πολεοδομικό Σχέδιο Κάτω Ψαλιδίου Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet