Ξεκινά τις απαιτούμενες απαλλοτριώσεις για την ανάπλαση της Λ. Ηρακλείου ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής
Κοινωνία

Ξεκινά τις απαιτούμενες απαλλοτριώσεις για την ανάπλαση της Λ. Ηρακλείου ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής

Στη φάση της υλοποίησης περνά το σχέδιο της δημοτικής αρχής του Δήμου Ηρακλείου Αττικής για την ανάπλαση της Λεωφόρου Ηρακλείου.

Η διοίκηση του Δήμου επισημαίνει σχετικά:

Μετά από δεκαετίες αναμονής, ο Δήμος είναι έτοιμος να προχωρήσει στις απαιτούμενες απαλλοτριώσεις παραπλεύρως της Λεωφόρου, ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες για τη διαπλάτυνση του δρόμου, την κατασκευή πεζοδρομίων και την ενσωμάτωση υποδομών όπως αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις. Η διοίκηση του Δήμου ένταξε στην τελευταία αναμόρφωση του δημοτικού προϋπολογισμού το ποσό των 1,2 εκατ. ευρώ για να αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες των εκτάσεων που θα απαλλοτριωθούν και, έτσι, σε επόμενο βήμα να μπουν μπροστά τα έργα, τα οποία έχουν ήδη ενταχθεί στο τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής με προϋπολογισμό 4,1 εκατ. ευρώ.

Όπως ενημερώνει ο Δήμος, οι απαλλοτριώσεις αφορούν μονάχα μικρούς χώρους από μάντρες, αυλές και εγκαταλελειμμένα κτήρια και καθόλου κατοικίες ή επαγγελματικά ακίνητα. Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος για τον οποίο η δημοτική αρχή του Νίκου Μπάμπαλου επέλεξε να εκπονήσει καινούργια μελέτη και να αντικαταστήσει την αντίστοιχη που είχε διαμορφωθεί χρόνια πριν, καθώς, όπως τονίζει ο Δήμος, ο παλιός σχεδιασμός έθιγε περιουσίες Ηρακλειωτών, αναγκάζοντας πολίτες να χάσουν τα σπίτια τους.

«Από τις πρώτες ημέρες της θητείας τους», τονίζει η δημοτική αρχή, «ο Νίκος Μπάμπαλος και οι συνεργάτες τους έβαλαν μπροστά τη δημιουργία μιας νέας μελέτης που θα συνδύαζε την ανάπλαση της Ηρακλείου σε έναν δρόμο σύγχρονο και λειτουργικό, χωρίς να ταλαιπωρήσει τους κατοίκους της πόλης».

«Δουλεύοντας με σχέδιο και μεθοδικότητα έχουμε φτάσει πλέον ένα βήμα πριν να ξεκινήσει το πλέον εμβληματικό έργο για το σήμερα και το αύριο της πόλης μας. Με τη νέα μελέτη καταφέραμε να μην ξεσπιτώσουμε δεκάδες συμπολίτες μας, παρά μόνο να κάνουμε χρήση ελάχιστων εκτάσεων σε χώρους όπως μάντρες και αυλές, μια θυσία που αξίζει, βέβαια, για να διαμορφωθεί η Λεωφόρος Ηρακλείου σε έναν δρόμο ασφαλή για οχήματα, προ πάντως, όμως, για τους πεζούς. Αποδείξαμε ότι είχαμε και έχουμε τις λύσεις για θέματα που έμεναν κάτω από το χαλί χρόνια. Συνεχίζουμε στον ίδιο ρυθμό για να πάμε το Ηράκλειο Μπροστά», σχολιάζει ο δήμαρχος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet