Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής δημιουργεί ΚΔΑΠ μεΑ
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής δημιουργεί ΚΔΑΠ μεΑ

Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης αποκλειστικά για παιδιά με ειδικές ανάγκες (ΚΔΑΠ μεΑ) δημιουργείται στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής, με σκοπό να λειτουργήσει, εάν όλα πάνε καλά, από τον προσεχή Σεπτέμβριο με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Το ΚΔΑΠ μεΑ θα στεγαστεί σε χώρο του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου της πόλης (Σαντορίνης & Ανάφης) και θα φιλοξενεί μαθητές τόσο από το συγκεκριμένο σχολείο, όσο και από τις οικογένειες που θα θελήσουν να εγγράψουν, δωρεάν, τα δικά τους παιδιά για να απασχολούνται δημιουργικά και μετά το πέρας του σχολικού ωραρίου.

Για τη λειτουργία του ΚΔΑΠ μεΑ ο Δήμος συνεργάζεται με το ανθρωπιστικό μη κερδοσκοπικό σωματείο «Έχω τη Δύναμη», το οποίο εκπονεί παρόμοια προγράμματα και σε άλλους Δήμους της χώρας.

«Πλέον και το Ηράκλειο θα έχει το δικό του ΚΔΑΠ μεΑ. Και πώς θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά τη στιγμή που ο Δήμος μας ήδη φιλοξενεί δύο Ειδικά Σχολεία με μαθητές από όλη την ευρύτερη περιοχή. Είναι, λοιπόν, υποχρέωσή μας να προσφέρουμε σε αυτά τα παιδιά ό,τι περισσότερο μπορούμε για να μπορούν να γεμίζουν δημιουργικά την ημέρα τους, για να εξαλείψουμε τους αποκλεισμούς», δηλώνει ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Μανώλης Κουτσογιαννάκης.

Στο ΚΔΑΠ μεΑ θα προσφέρονται προγράμματα όπως: μελέτη-προετοιμασία για το σχολείο, ρομποτική, καλλιτεχνικά, δημιουργική γραφή κ.ά.

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα ανακοινωθεί ο τρόπος με τον οποίον οι γονείς παιδιών με ειδικές ανάγκες θα μπορούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στη νέα δομή.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet