Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής «ρίχνει κι άλλα όπλα» στον δικαστικό αγώνα ακύρωσης της δημοπράτησης για τη διάνοιξη της Λ. Κύμης
Φωτογραφία: google maps
Κοινωνία

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής «ρίχνει κι άλλα όπλα» στον δικαστικό αγώνα ακύρωσης της δημοπράτησης για τη διάνοιξη της Λ. Κύμης

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηρακλείου Αττικής αποφάσισε να υποβάλει συμπληρωματικούς λόγους στην αίτηση που έχει ήδη καταθέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας την ακύρωση της δημοπράτησης του έργου της διάνοιξης της Λεωφόρου Κύμης.

Ειδικότερα, με εισήγηση του δημάρχου Νίκου Μπάμπαλου, οι πρόσθετοι λόγοι που μπαίνουν στην αίτηση είναι η διαπίστωση περί ελλείψεως χρηματοδότησης, περί μη καταθέσεως αιτήσεως προσδιορισμού τιμής μονάδας για τις απαλλοτριωμένες εκτάσεις και η μη ύπαρξη κυκλοφοριακής και περιβαλλοντικής μελέτης. Οι λόγοι αυτοί τείνουν στην παραδοχή της βασιμότητας της αιτήσεως ακυρώσεως του Δήμου για την άκυρη δημοπράτηση του έργου, όπως αναφέρει η δημοτική αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής διεκδικεί η διάνοιξη της Κύμης να γίνει με σκεπαστό το κομμάτι της νέας διαδρομής, ώστε να αποφευχθεί η διχοτόμηση της πόλης σε ένα ακόμα σημείο (από το Ηράκλειο διέρχονται ήδη οι γραμμές του ΗΣΑΠ και η Αττική Οδός) και αντί ορύγματος να δημιουργηθεί επιφάνεια ελεύθερων χώρων που θα αξιοποιηθούν για τη δημιουργία πράσινου και αθλητικών υποδομών.

Σε δήλωση που έκανε ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής τονίζει: «Δυναμώνουμε τη θέση μας στον δικαστικό αγώνα που έχουμε ξεκινήσει για να διασφαλίσουμε ότι η Λεωφόρο Κύμης, εάν προχωρήσει, θα γίνει με τρόπο τέτοιο που δεν θα διαταράξει τη λειτουργικότητα της πόλης και την ποιότητα ζωής των κατοίκων μας. Σε αυτή τη μάχη είμαστε όλοι μαζί. Είμαστε όλοι Ηράκλειο. Συνεχίζουμε με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet