Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής στηρίζει και φέτος τους φοιτητές με το πρόγραμμα «Σου Έχω Δέμα»
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής στηρίζει και φέτος τους φοιτητές με το πρόγραμμα «Σου Έχω Δέμα»

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής συνεχίζει και φέτος να στηρίζει τους Ηρακλειώτες φοιτητές-μέλη οικογενειών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και θα σπουδάσουν για πρώτη χρονιά στα ΑΕΙ της επαρχίας, μακριά από το σπίτι τους. Το πρόγραμμα «Σου Έχω Δέμα» αφορά την τακτική διανομή δέματος με τρόφιμα και προϊόντα πρώτης ανάγκης στους ωφελούμενους φοιτητές ώστε να τους βοηθήσει στα πρώτα βήματα της νέας ζωής τους. Υλοποιείται με ίδιους πόρους του Δήμου, μέσα από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής.

Για να ενταχθούν στο πρόγραμμα, είτε οι ίδιοι οι φοιτητές είτε μέλη της οικογένειάς τους, μπορούν να καταθέσουν σχετική αίτηση στον Δήμο έως την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου.

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές στο Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας στην οδό Παπαϊωάννου 15-17 (1ος όροφος) ή ηλεκτρονικώς με e-mail στη διεύθυνση [email protected]. Και στις δύο περιπτώσεις πρέπει να υπάρχουν συνημμένα τα απαραίτητα δικαιολογητικά:

  • Αντίγραφο ταυτότητας ή διαβατηρίου και άδεια παραμονής.  
  • Βεβαίωση σπουδών τρέχοντος Ακαδημαϊκού έτους.
  • Αντίγραφο φορολογικής δήλωσης Ε1. 
  • Τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα.
  • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
  • Αποδεικτικό μόνιμης κατοικίας στον Δήμο (Λογαριασμός  ΔΕΚΟ κ.λπ.).  
  • Ηλεκτρονικό μισθωτήριο συμβόλαιο φοιτητή ή βεβαίωση διαμονής σε φοιτητική εστία. 
  • Βεβαίωση ανεργίας γονέα (αν υπάρχει).  

Για την εξυπηρέτηση της ηλεκτρονικής υποβολής το έντυπο της αίτησης είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του Δήμου.

Η αξιολόγηση των αιτούντων θα γίνει βάσει εισοδηματικών και κοινωνικών κριτηρίων με προτεραιότητα τις οικογένειες με άνεργους γονείς, μονογονεϊκές οικογένειες κ.λπ. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στον τηλεφωνικό αριθμό 210 2716636.

Ο δήμαρχος, Νίκος Μπάμπαλος, δήλωσε σχετικά: «Για ακόμα μία χρονιά στηρίζουμε τα νέα παιδιά που φεύγουν για πρώτη φορά από το σπίτι προκειμένου να σπουδάσουν στα ιδρύματα της επαρχίας. Σε αυτά τα πρώτα βήματά τους ο Δήμος στέκεται δίπλα τους προσφέροντας το δέμα αγάπης, με αναγκαία προϊόντα της καθημερινότητας, ώστε να τους βοηθήσει και αυτούς και τις οικογένειές τους να έχουν μια έγνοια λιγότερη».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet