Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου
Κοινωνία

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Με έναν εκλεκτό καλεσμένο, τον βραβευμένο συγγραφέα Μάνο Κοντολέων, η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Ηρακλείου Αττικής γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου και καλεί τα παιδιά των τελευταίων τάξεων των δημοτικών αλλά και των πρώτων τάξεων των γυμνασίων της πόλης στην εκδήλωση που διοργανώνει τη Δευτέρα 1 Απριλίου στις 18.00 στην κεντρική αίθουσα του Πολιτιστικού Πολύκεντρου «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Κουντουριώτου και Νεότητος), με ελεύθερη είσοδο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο, στο επίκεντρο της εκδήλωσης θα είναι το βιβλίο του Μάνου Κοντολέων «Με το ίδιο όνομα». Μια ιστορία με αφορμή τις μεγάλες πυρκαγιές στην χώρα μας, το βιβλίο στέλνει μηνύματα για τη σχέση ανθρώπου και φύσης, πώς αυτή πρέπει να διέπεται από σεβασμό σε αντίθεση με τις καταστροφικές τάσεις της σύγχρονης εποχής. Η εικονογράφηση του βιβλίου έχει γίνει από την βραβευμένη Ηρακλειώτισσα ζωγράφο Φωτεινής Στεφανίδη.

Ο συγγραφέας θα παρουσιάσει το βιβλίο και θα συζητήσει με τα παιδιά, ενώ μαθητές και μαθήτριες της Στ’ τάξης του 13ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου Αττικής θα αναπαραστήσουν θεατρικά συγκεκριμένα αποσπάσματα της ιστορίας. Στο περιθώριο της εκδήλωσης θα γίνει παρουσίαση παιδικών, εικαστικών δημιουργιών και θα λειτουργήσει εργαστήριο κατασκευής σελιδοδεικτών.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet