Ο «Επικοινωνία 94FM» κοντά στους μαθητές του Δήμου Ηρακλείου Αττικής
Κοινωνία

Ο «Επικοινωνία 94FM» κοντά στους μαθητές του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Ο Δημοτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός Ηρακλείου Αττικής «Επικοινωνία 94FM» στέκεται δίπλα στους μαθητές που, σε λίγες ημέρες, μπαίνουν στη μάχη των πανελλήνιων εξετάσεων για την εισαγωγή τους στα ανώτερα και τεχνολογικά εκπαιδευτικά ιδρύματα παρουσιάζοντας μια έκτακτη εκπομπή για όλα όσα απασχολούν και πρέπει να ξέρουν οι υποψήφιοι αυτή την περίοδο, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή.

Την Τετάρτη 9 Ιουνίου, 13:00-14:00, στην εκπομπή του «Dr. No», Βασίλη Νομικού, θα φιλοξενηθούν παιδιά από τα λύκεια του Δήμου Ηρακλείου Αττικής για να μιλήσουν για τις ανησυχίες τους και να καταθέσουν τους προβληματισμούς τους, στους οποίους θα απαντήσουν ειδικοί που θα δώσουν συμβουλές στους μαθητές για το πώς πρέπει να αντιμετωπίσουν την καθημερινότητα πριν, κατά την διάρκεια και μετά τις φετινές εξετάσεις.

Ποια είναι η ιδανική μεθοδολογία για το διάβασμα αυτόν τον καιρό, αλλά και μέσα στις ημέρες των εξετάσεων; Υπάρχει κάποια ψυχολογική προετοιμασία που πρέπει να κάνει ο υποψήφιος και πώς μπορεί να διαχειριστεί το άγχος; Ποια είναι η ενδεδειγμένη φυσική άσκηση για να βοηθήσει στην συγκέντρωση και τη χαλάρωση; Ποιες τροφές βοηθάνε το διάβασμα; Αυτές και άλλες πολλές είναι οι ερωτήσεις που θα απαντηθούν μαζί με όσες απορίες θέσουν και τα ίδια τα παιδιά.

Για όσους δεν μπορέσουν να την ακούσουν ζωντανά, η εκπομπή θα είναι διαθέσιμη αμέσως μετά και ως podcast στην ομώνυμη ενότητα της ιστοσελίδας του «Επικοινωνία», www.94fm.gr.

Η εκπομπή οργανώνεται σε συνεργασία με την Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

«Σε μια ιδιαίτερη περίοδο, μετά από μια δύσκολη και πρωτοφανή σχολική χρονιά είναι χρέος μας να βοηθήσουμε τα παιδιά μας όσο το δυνατό περισσότερο, ώστε να κυλήσει ομαλά η περίοδος των εξετάσεων, να καταφέρουν να μείνουν προσηλωμένα και να πετύχουν, εν τέλει, τους στόχους που έχουν βάλει», δήλωσε ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής, Πάνος Σπηλιόπουλος.

«Ο Δημοτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός ήταν, είναι και θα είναι πάντα κοντά στις ανησυχίες του πολίτη, σε όσα τον απασχολούν και εκείνα για τα οποία ζητά απαντήσεις. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τη νεολαία μας, για το μέλλον του τόπου. Ελπίζω από την εκπομπή που ετοιμάσαμε να πάρουν βοήθεια, μικρή ή μεγάλη, οι μαθητές ώστε να αποδώσουν βέλτιστα στην δύσκολη δοκιμασία που τους περιμένει», το σχόλιο του αντιπροέδρου του «Επικοινωνία», Δημήτρη Ταβουλάρη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet