«Ο μικρός μονομάχος» ήταν ο ήρωας της εκδήλωσης για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στο Ηράκλειο Αττικής
Κοινωνία

«Ο μικρός μονομάχος» ήταν ο ήρωας της εκδήλωσης για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στο Ηράκλειο Αττικής

Σε ένα άκρως σύγχρονο και επίκαιρο θέμα, το πώς επηρεάζει την καθημερινότητα ενός παιδιού η ενασχόληση με την τεχνολογία, κυρίως η κατανάλωση περιεχομένου μέσα από το διαδίκτυο, αφιερώθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Ηρακλείου Αττικής για να γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.

Με καλεσμένους τους μαθητές από τα δημοτικά και τα γυμνάσια της πόλης, σε μια γεμάτη αίθουσα του Πολιτιστικού Πολύκεντρου «Ηλέκτρα Αποστόλου», παρουσιάστηκε το βιβλίο της πολυβραβευμένης Βασιλικής Νευροκοπλή «Ο μικρός μονομάχος», η ιστορία του οποίου αφηγείται τη ζωή ενός μαθητή, του Αργύρη, που μοιράζει την ημέρα του ανάμεσα στο σχολείο και την τεχνολογία.

Παιδιά από το 3ο Δημοτικό Ηρακλείου Αττικής μετέφεραν θεατρικά σκηνές από το βιβλίο, ιδίως τι γίνεται στον κόσμο του Αργύρη όταν ξαφνικά διακόπτεται το ρεύμα και πρέπει να ζήσει χωρίς τις καθημερινές του συνήθειες.

Λίγο πιο πριν, μαθητές του 6ου Γυμνασίου ετοίμασαν μια παρουσίαση για τη ζωή και το έργο της συγγραφέως, ως εισαγωγή για το θεατρικό… ξεφύλλισμα του «Μικρού Μονομάχου».

Η ίδια η Βασιλική Νευροκοπλή συζήτησε στο τέλος με τα παιδιά, απαντώντας στις ερωτήσεις που τους δημιούργησε η ιστορία του Αργύρη και όχι μόνο.

Η εκδήλωση έγινε σε συνεργασία με τις εκδόσεις Λιβάνη. Στο περιθώριό της, παρουσιάστηκε η διεθνής αφίσα της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, που φιλοτέχνησε η εικαστικός-συγγραφέας και Ηρακλειώτισσα Φωτεινή Στεφανίδη, καθώς και έκθεση εικαστικής απεικόνισής του «Μικρού Μονομάχου», που φιλοτέχνησαν οι μαθήτριες του 6ου Γυμνασίου.

«Με χαρά είδαμε ότι, με την πλήρη επανέναρξη της λειτουργίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης μετά την πανδημία, όχι μόνο δεν μειώθηκε η κίνηση, αντίθετα έχουμε μεγαλύτερο ενδιαφέρον, κυρίως από μικρές ηλικίες. Και οι παράλληλες δράσεις μας, όπως οι Λέσχες Ανάγνωσης, γέμισαν ξανά με παιδιά που με χαρά έρχονται στα εβδομαδιαία μας ραντεβού. Οι δε επισκέψεις των σχολείων τα πρωινά στη Βιβλιοθήκη αυξήθηκαν: πολλά σχολεία, κυρίως δημοτικά, έχουν έρθει να μας γνωρίσουν. Περιμένω και τα υπόλοιπα παιδιά να μας επισκεφτούν», τόνισε η Έφη Κανλή, εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη.

«Έχουμε χρέος να μεταδώσουμε στα παιδιά την αγάπη για το βιβλίο. Με τη Δημοτική μας Βιβλιοθήκη οργανώσαμε μια ζεστή γιορτή για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου σε μια γεμάτη από χαμόγελα μικρών φίλων αίθουσα του Πολιτιστικού Πολύκεντρου. Τα παιδιά θέλουν απλώς σωστή καθοδήγηση και, βέβαια, να τους δίνεις τα κατάλληλα μέσα. Προφανώς αυτό γίνεται κυρίως στο σπίτι και το σχολείο  Σας καλώ όμως να εξερευνήσετε τα προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης όπου θα βρείτε αξιόλογες δράσεις για τα παιδιά της πόλης μας», το μήνυμα από την πλευρά του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής Νίκου Μπάμπαλου.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet