Ο «Φιλόδημος» αυξάνει το επίπεδο πυροπροστασίας στα σχολεία του Ηρακλείου Αττικής
Κοινωνία

Ο «Φιλόδημος» αυξάνει το επίπεδο πυροπροστασίας στα σχολεία του Ηρακλείου Αττικής

Την πυροπροστασία των σχολείων της πόλης τονώνει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, με στόχο την αύξηση των μέτρων ασφάλειας για μαθητές και εκπαιδευτικούς, όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή του.

Ειδικότερα, μέσα στο επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν οι απαιτούμενες μελέτες των χώρων και των συνθηκών σε όλα τα  σχολικά κτήρια του Δήμου, για να υποδειχθούν και να ενισχυθούν, ακολούθως, τα μέτρα που χρειάζονται για την πρόληψη και την προστασία από τον κίνδυνο της φωτιάς, τόσο σε επίπεδο εξοπλισμού, όσο και στην προετοιμασία του ανθρώπινου δυναμικού.

Για τις απαιτούμενες διαδικασίες ο Δήμος θα χρησιμοποιήσει τη χρηματοδότηση που εξασφάλισε η δημοτική αρχή μέσα από το πρόγραμμα «Φιλόδημος», του υπουργείου Εσωτερικών, όπως άλλωστε έχει ήδη πράξει σε άλλους τομείς της πόλης: ανακαίνιση παιδικών χαρών, συντήρηση σχολικών κτηρίων, αγορά εξοπλισμού καθαριότητας κ.ά., «με τις ώριμες και επιτυχημένες προτάσεις που έχει καταθέσει στις προηγούμενες φάσεις του ίδιου προγράμματος», όπως τονίζει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του.

«Η ασφάλεια των πολιτών αποτελεί μια συνεχόμενη καμπάνια υψηλής προτεραιότητας για τη δημοτική μας αρχή, την οποία διαρκώς ανανεώνουμε και βελτιώνουμε σύμφωνα με τις νέες συνθήκες και απαιτήσεις. Πόσο μάλλον όταν αφορά τα παιδιά μας, τα οποία θέλουμε να τα έχουμε απόλυτα ασφαλή στο κομμάτι που αφορά το πεδίο της ευθύνης μας, όμως και ενημερωμένα για το πώς μπορούν να προστατεύσουν τα ίδια τον εαυτό τους», σχολιάζει σχετικά ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος.

Σημειώνεται ότι οι μελέτες και τα μέτρα πυρασφάλειας συμπληρώνουν τη διαρκή καμπάνια που υλοποιεί ο Δήμος με τίτλο «Προστατεύω τον εαυτό μου και τους γύρω μου», ενημερώνοντας τους Ηρακλειώτες για τρόπους ατομικής προστασίας απέναντι στα φυσικά φαινόμενα και τις καταστροφές.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet