Παράταση στην παραμονή των συμβασιούχων στην Καθαριότητα ζητά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής
Κοινωνία

Παράταση στην παραμονή των συμβασιούχων στην Καθαριότητα ζητά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής

Την παράταση των συμβάσεων των εργαζόμενων στην υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου πέραν τις 31/3/2018 και την επέκτασή τους τουλάχιστον για τρεις περαιτέρω μήνες ζητά από την κυβέρνηση, με ομόφωνη απόφαση, το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου Αττικής.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου, οι εν λόγω εργαζόμενοι ορίστηκε να παραμείνουν στους δήμους της χώρας έως τις 31/3/2018 προκειμένου να καλύψουν τα κενά των αναγκών των υπηρεσιών Καθαριότητας, μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της προκήρυξης 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ, με την οποία θα γίνει η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στις αντίστοιχες υπηρεσίες ΟΤΑ.

Δεδομένου ότι λίγες ημέρες πριν την 31η Μαρτίου 2018 ο συγκεκριμένος διαγωνισμός δεν έχει ολοκληρωθεί και με την προοπτική ότι θα χρειαστεί ένα σεβαστό χρονικό διάστημα μετά τη συγκεκριμένη ημερομηνία για να καταλήξουν οι διαδικασίες του, υπάρχει ορατός ο κίνδυνος να μείνουν οι δήμοι χωρίς επαρκές προσωπικό στις υπηρεσίες Καθαριότητας και μάλιστα σε νευραλγικές χρονικές περιόδους, όπως είναι οι γιορτές του Πάσχα.

Γι’ αυτόν τον λόγο το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου Αττικής θεωρεί ότι πρέπει να δοθεί τουλάχιστον τρίμηνη παράταση στην παραμονή των συμβασιούχων στους δήμους για να μην προκύψουν ανυπέρβλητα προβλήματα στην παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Σημειώνεται ότι την ώρα της συνεδρίασης του Σώματος εκδόθηκε ανακοίνωση από την ΚΕΔΕ με την οποία και η Ένωση ζητεί παράταση στις συμβάσεις των εν λόγω εργαζομένων για έξι μήνες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet