«Ποδαρικό» στις σχολικές επισκέψεις στο κτήμα Φιξ έκανε το 2ο Δημοτικό Ηρακλείου Αττικής
Κοινωνία

«Ποδαρικό» στις σχολικές επισκέψεις στο κτήμα Φιξ έκανε το 2ο Δημοτικό Ηρακλείου Αττικής

Το 2ο Δημοτικό Ηρακλείου Αττικής ήταν εκείνο που έκανε… ποδαρικό στις σχολικές επισκέψεις που ξεκίνησαν εντός του κτήματος Φιξ, τον χώρο των 27 στρεμμάτων πρασίνου που απέκτησε πρόσφατα ο Δήμος, μετά από ενέργειες της δημοτικής αρχής του Νίκου Μπάμπαλου, για να αποτελέσει το μεγαλύτερο πάρκο της πόλης.

Προς το παρόν το Κτήμα είναι ανοικτό για το ευρύ κοινό κάθε Σαββατοκύριακο, 10.00 με 16.00, όμως τις καθημερινές τα σχολεία της πόλης έχουν προσκληθεί να το επισκέπτονται στο πλαίσιο του προγράμματος των σχολικών περιπάτων.

Έτσι, τα παιδιά του 2ου Δημοτικού είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το πάρκο, να περιηγηθούν, να παίξουν και να γευματίσουν υπό τη σκιά των δένδρων του, σε μια γεμάτη ημέρα. Τους μαθητές, τις μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς υποδέχθηκε ο δήμαρχος, ο οποίος τους ξενάγησε στο Κτήμα και τους μίλησε για την ιστορία του.

«Αν όχι ο κυριότερος, ένας σημαντικός λόγος που παλέψαμε και επιμείναμε τόσο πολύ για να αγοράσουμε το Κτήμα Φιξ είναι για να το χαίρονται τα παιδιά μας. Σήμερα ξεκινήσαμε τους σχολικούς περιπάτους, υποδεχόμενοι τους μαθητές και τις μαθήτριες του 2ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης. Το χαμόγελο και ο ενθουσιασμός των παιδιών είναι η μεγαλύτερη δικαίωση», σχολίασε ο Νίκος Μπάμπαλος.

Υπενθυμίζεται ότι επιδίωξη του Δήμου είναι το πάρκο να αρχίσει να ανοίγει περισσότερες ώρες και ημέρες για όλους τους πολίτες σταδιακά και όσο θα πλησιάζουμε στο καλοκαίρι.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet