«Πρώτο κουδούνι» στα σχολεία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής – Ποιες παρεμβάσεις έγιναν στα σχολικά κτήρια
Κοινωνία

«Πρώτο κουδούνι» στα σχολεία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής – Ποιες παρεμβάσεις έγιναν στα σχολικά κτήρια

Τα σχολεία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής άνοιξαν για να υποδεχθούν μαθητές και εκπαιδευτικούς στην έναρξη μιας ακόμα σχολικής χρονιάς. Η δημοτική αρχή, οι Σχολικές Επιτροπές, ειδικά συνεργεία, Διεύθυνση Περιβάλλοντος και όλες οι δημοτικές υπηρεσίες δούλεψαν όλο το καλοκαίρι ώστε το πρώτο κουδούνι να βρει τα σχολικά κτήρια έτοιμα να φιλοξενήσουν τα παιδιά, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου.

Ο δήμαρχος της πόλης Νίκος Μπάμπαλος βρέθηκε, όπως κάθε χρόνο, στους αγιασμούς των σχολείων του Ηρακλείου Αττικής για να ευχηθεί στους μικρούς Ηρακλειώτες και τους εκπαιδευτικούς μια ομαλή σχολική χρονιά, με υγεία και πρόοδο και να δηλώσει ότι ο Δήμος θα είναι συνεχώς στο πλευρό τους σε όποια ανάγκη προκύψει κατά τη διάρκεια της περιόδου.

«Και φέτος δίπλα στους μικρούς μας φίλους και τους εκπαιδευτικούς που ξεκινούν τη νέα σχολική χρονιά. Με σχολεία έτοιμα, για τα οποία, μαζί με τους συνεργάτες μου, δουλέψαμε όλο το καλοκαίρι ώστε να προετοιμαστούν κατάλληλα για το πρώτο κουδούνι. Εύχομαι σε όλα τα παιδιά καλή πρόοδο και μια ομαλή σχολική χρονιά. Ο Δήμος θα είναι δίπλα τους σε ό,τι χρειαστούν» δήλωσε ο ίδιος.

Επειδή όμως, υπάρχουν μαθητές και μαθήτριες στη Θεσσαλία οι οποίοι έχασαν τα υπάρχοντά τους στις καταστροφές από τις πλημμύρες, ο Νίκος Μπάμπαλος κάλεσε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στη δράση που οργανώνει ο Δήμος το Σάββατο 16/9 με συλλογή σχολικών ειδών, τα οποία θα διατεθούν στις πληγείσες περιοχές (λεπτομέρειες θα δοθούν τις επόμενες ημέρες).

Αναφορικά με το κομμάτι των εργασιών, για ακόμα ένα καλοκαίρι τα συνεργεία του Δήμου δούλεψαν σε όλα τα σχολεία ώστε να γίνουν οι απαραίτητες επιδιορθώσεις, βελτιώσεις και προσθήκες, που εξασφαλίζουν ένα φιλικότερο για τα παιδιά περιβάλλον τονίζει η δημοτική αρχή. Έτσι, βάφτηκαν αίθουσες διδασκαλίας και εξωτερικοί χώροι, ανανεώθηκε ο φωτισμός, τοποθετήθηκαν κλιματιστικά όπου χρειαζόταν, έγιναν παρεμβάσεις σε αύλειους χώρους, διαγραμμίσεις σε διαβάσεις πεζών έξω από τα σχολεία κ.ά.

Ενδεικτικά όσων έγιναν τους τελευταίους μήνες είναι, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η ανακαίνιση στις τουαλέτες του 2ου Δημοτικού Σχολείου, η δημιουργία νέας αίθουσας ένταξης στο 5ο Δημοτικό, η δημιουργία ράμπας ΑμΕΑ στο 14ο Νηπιαγωγείο, η ανακαίνιση της αυλής στο 5ο Γυμνάσιο, με ταυτόχρονη ανακατασκευή των γηπέδων μπάσκετ – βόλεϊ, ενώ το επόμενο διάστημα θα ανακαινιστούν τα γήπεδα στα προαύλια του 1ου και του 2ου Δημοτικού.

Επίσης, ολοκληρώθηκε η ενεργειακή αναβάθμιση στο 3ο Δημοτικό, στο 13ο Δημοτικό, στο 6ο Γυμνάσιο, ενώ συνεχίζονται ανάλογες εργασίες στο 6ο Δημοτικό. Ταυτόχρονα, κατεδαφίστηκε η παλαιά πτέρυγα του 4ου Δημοτικού στη θέση της οποίας κατασκευάζεται ένα εντελώς καινούργιο 3όροφο κτήριο, με αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια, αίθουσα εκδηλώσεων κτλ.

Ο Δήμος υπενθυμίζει ότι την περίοδο που πέρασε η δημοτική αρχή πραγματοποίησε πρωτοβάθμιο προσεισμικό έλεγχο σε όλα τα σχολεία της πόλης και θα προχωρήσει σε δεύτερο βαθμό όπου χρειάζεται. Παράλληλα, εκπόνησε μελέτη πυρασφάλειας για κάθε μία ξεχωριστά τις σχολικές μονάδες του Ηρακλείου, θωρακίζοντας έτσι περαιτέρω τα σχολεία και, φυσικά, την ασφάλεια παιδιών και εκπαιδευτικών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet