Π. Βλασσόπουλος προς Ν. Μπάμπαλο: Σταματήστε να κρύβεστε πίσω από τους μελετητές για την υπογειοποίηση της Μ. Μερκούρη
Κοινωνία

Π. Βλασσόπουλος προς Ν. Μπάμπαλο: Σταματήστε να κρύβεστε πίσω από τους μελετητές για την υπογειοποίηση της Μ. Μερκούρη

Εδώ και περισσότερο από περίπου δύο έτη συζητιέται στην πόλη το θέμα της λεγόμενης υπογειοποίησης μήκους 350 μέτρων και ορυγματοποίησης κατά το υπόλοιπο μέρος της οδού Μ. Μερκούρη, σημειώνει η δημοτική παράταξη ΑΚΕΠ Συνεργασία στο Ηράκλειο Αττικής.

«Πέρυσι, ακριβώς τέτοια εποχή, είχαμε τη διαβεβαίωση από τον δήμαρχο ότι εντός ολίγων μηνών θα είναι έτοιμες οι τελικές μελέτες και ότι το έργο θα ήταν έτοιμο να ξεκινήσει», τονίζει η παράταξη του κ. Παντελή Βλασσόπουλου, προσθέτοντας ότι «όλο αυτό το διάστημα, με ευθύνη της δημοτικής αρχής, δυστυχώς, οι κάτοικοι του Ηρακλείου έχουν διαιρεθεί σε “βόρειους” και “νότιους”».

Η άποψη της παράταξης, «καθαρή και εκπεφρασμένη με σαφήνεια από την πρώτη στιγμή», όπως λέει, είναι ότι «το έργο αυτό, με τα χαρακτηριστικά με τα οποία μας παρουσιάστηκε, δεν πρόκειται να εξυπηρετήσει σε τίποτα το Ηράκλειο. Αντιθέτως, θα προσελκύσει τεράστια υπερτοπική κυκλοφορία, ιδίως στο κέντρο του Ηρακλείου και στις γειτονιές κάτω από τις γραμμές του τραίνου, χωρίς να λύσει το πρόβλημα της πάνω πλευράς». 

Όπως υποστηρίζει η ΑΚΕΠ Συνεργασία, η πρόταση η οποία παρουσιάζεται από τη δημοτική αρχή «έχει πλείστα όσα τεχνικά, κυκλοφοριακά, χρηματοδοτικά κ.λπ. κενά, προβλήματα και ασάφειες… Θεωρούμε, δηλαδή, ότι η πρόταση που κατατέθηκε για το έργο κινείται στα όρια του “ακατασκεύαστου” ή, τουλάχιστον, του “εξαιρετικά προβληματικού”».

Προσθέτει, ωστόσο, ότι «παρ’ όλα αυτά, το θέμα δεν μπορεί να “σέρνεται”, και οι κάτοικοι δεν μπορεί να διχάζονται», συμπληρώνοντας ότι «παρά την έντονη και τεκμηριωμένη διαφωνία μας, η σημερινή δημοτική αρχή εξελέγη, τόσο στην τρέχουσα όσο και στην προηγούμενη θητεία της, με αυτό το έργο ως προμετωπίδα του προεκλογικού της προγράμματος».

Στο πλαίσιο αυτό η παράταξη καλεί τον δήμαρχο Νίκο Μπάμπαλο «να πάψει να κρύβεται πίσω από τους μελετητές» και:

  • «Είτε να σταματήσει να κοροϊδεύει τους κατοίκους της οδού Πολυτεχνείου για ένα έργο το οποίο δεν γίνεται (ή αν τελικά γίνει, έτσι όπως το εισηγείται, θα καταστρέψει τον εναπομείνανατα προαστιακό χαρακτήρα του Ηρακλείου) και να τους πει ευθέως την αλήθεια,
  • είτε να προχωρήσει άμεσα, και χωρίς άλλες περιστροφές, στην έναρξη των εργασιών και στην υλοποίηση της προεκλογικής του εξαγγελίας».

«Η λογική του “διαίρει και βασίλευε”, αφήνοντας ένα τέτοιο θέμα να “σέρνεται” έχει και κάποια όρια…» καταλήγει η ανακοίνωση της παράταξης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet