Ραντεβού για την καλοκαιρινή αιμοδοσία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής την Τρίτη 30 Ιουνίου Πολιτιστικό Πολύκεντρο
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ραντεβού για την καλοκαιρινή αιμοδοσία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής την Τρίτη 30 Ιουνίου Πολιτιστικό Πολύκεντρο

Την καθιερωμένη καλοκαιρινή του αιμοδοσία διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, καλώντας τους τακτικούς εθελοντές αιμοδότες, αλλά και όσους θέλουν να δώσουν αίμα για πρώτη φορά, να συμμετέχουν στην κοινή προσπάθεια, προκειμένου να τονωθούν οι τράπεζες αίματος σε μια περίοδο που υπάρχει αυξημένη ανάγκη και λόγω της πανδημίας.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Ιουνίου, από τις 8:30 έως τις 14:30, στον χώρο του δημοτικού Πολιτιστικού Πολύκεντρου (Κουντουριώτου & Νεότητος), σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου και το κινητό συνεργείο αιμοληψίας του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία».

Η διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής έχει φροντίσει ώστε να ληφθούν όλα τα μέτρα προστασίας των αιμοδοτών και του προσωπικού που θα συμμετέχουν στην αιμοδοσία, παρέχοντας ατομικά μέσα προστασίας (οι μάσκες είναι μια ευγενική προσφορά της φαρμακευτικής εταιρείας «ABBVIE» με έδρα στο Ηράκλειο), κρατώντας τις απαραίτητες αποστάσεις και τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα που επιβάλουν οι έκτακτοι κανονισμοί.

Αυτή τη φορά για την αιμοδοσία δεν χρειάζεται ραντεβού, συνεπώς οι εθελοντές αιμοδότες μπορούν να προσέλθουν κατευθείαν στο Πολύκεντρο καθ’ όλη την διάρκεια της αιμοληψίας, ενώ, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, αίμα μπορούν να δώσουν όσοι είναι απόλυτα υγιείς (θα υπάρχει σχετικός έλεγχος πριν την αιμοληψία).

Με αφορμή την εν λόγω δράση η αντιδήμαρχος Δέσποινα Αϊβατζίδου – Ποριώτου δήλωσε:

«Μετά την συγκινητική ανταπόκριση των Ηρακλειωτών στην έκτακτη αιμοδοσία που διοργανώσαμε μέσα στην περίοδο της έξαρσης της πανδημίας, περίοδος που είδε τις τράπεζες αίματος να εξαντλούνται στην χώρα, καλούμε πλέον τους συμπολίτες μας στην τακτική, καλοκαιρινή μας δράση για να ενισχύσουμε όσους έχουν ανάγκη από αίμα, ειδικά σε μια εποχή με αυξημένη ζήτηση.

»Είναι και αυτό μέρος από την προσπάθεια της Κοινωνικής Συμμαχίας, όπως την περιέγραψε ο δήμαρχος, Νίκος Μπάμπαλος, την σύμπραξης Δήμου και κατοίκων για να στηρίξουμε ο ένας τον άλλο. Και ποια καλύτερη πράξη από την προσφορά αίματος, το δώρο ζωής που μπορεί να κάνει κάποιος στον συνάνθρωπό του»

Στην καλοκαιρινή αιμοδοσία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής επιπλέον συνεργάζονται και βοηθούν το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, η Περιφέρεια Αττικής, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών και η Δράση «Όλοι Μαζί Μπορούμε!».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet