Στην κυριότητα των Ηρακλειωτών τα πρώτα οικόπεδα από τα 4.500τ.μ. που αποκτά ο Δήμος
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Στην κυριότητα των Ηρακλειωτών τα πρώτα οικόπεδα από τα 4.500τ.μ. που αποκτά ο Δήμος

Στην ιδιοκτησία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, και κατ’ επέκταση των δημοτών, πέρασαν και επίσημα τα πρώτα οικόπεδα από το σύνολο των 4.500τ.μ. των ελεύθερων χώρων που ο Δήμος έχει αποφασίσει να αγοράσει, προκειμένου να αυξήσει τους κοινόχρηστους χώρους στην πόλη, δημιουργώντας θύλακες πρασίνου, μικρές πλατείες και νέες παιδικές χαρές.

Υλοποιώντας τη δέσμευση της δημοτικής αρχής, εφαρμόζοντας τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και αφού ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητες νομικές και γραφειοκρατικές διαδικασίες, ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος, υπέγραψε τα πρώτα συμβόλαια αγοραπωλησίας, που αφορούν μέρος του συνόλου των εκτάσεων τις οποίες ο Δήμος θα αποκτήσει στο επόμενο διάστημα.

«Με μεθοδικές κινήσεις καταφέρνουμε να αυξήσουμε τους ελεύθερους χώρους και το πράσινο έναντι του τσιμέντου στην πόλη μας. Θυμίζω, οι εκτάσεις που αποκτούμε σήμερα, όπως και αυτές που θα ακολουθήσουν στα επόμενα βήματα, ως μέρος του συνολικού μας σχεδιασμού, ήταν χώροι που, ενώ είχαν δεσμευθεί στο παρελθόν και έπρεπε να απαλλοτριωθούν για να γίνουν κοινόχρηστοι εδώ και δεκαετίες, είχαν χάσει τον χαρακτηρισμό του κοινόχρηστου, ήταν δηλαδή στην διάθεση των πρώην ιδιοκτητών τους για να χτιστούν. Πλέον είναι περιουσία των δημοτών και θα αποτελέσουν ανάσα σε μια σύγχρονη πόλη όπως το Ηράκλειο», δήλωσε σχετικά ο κ. Μπάμπαλος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet