Στις 23/1 η νέα ημερομηνία διεξαγωγής drive through rapid tests στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Στις 23/1 η νέα ημερομηνία διεξαγωγής drive through rapid tests στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής

Δωρεάν rapid tests για Covid-19 με τη μέθοδο του drive through θα μπορούν να κάνουν οι Ηρακλειώτες στη νέα ημερομηνία, που ορίστηκε σε συνεργασία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής με τον ΕΟΔΥ, για την αναβληθείσα, λόγω καιρού, δράση του προηγούμενου Σαββάτου, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται και πάλι στην πόλη το Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, από τις 10:00 έως τις 15:00, επί της οδού Μαρίνου Αντύπα 41-45 (στο ρεύμα προς το κέντρο του Ηρακλείου) για να εξετάζουν τους πολίτες που θα περάσουν με το όχημά τους.

Η διοίκηση υπενθυμίζει ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι εξεταζόμενοι να έχουν μαζί την ταυτότητά τους, να γνωρίζουν τον αριθμό του ΑΜΚΑ τους και να φορούν μάσκα ακόμα και μέσα στο όχημά τους.

Εξετάσεις θα γίνουν σε άτομα ηλικίας 10 ετών και άνω, τα οποία, αφήνοντας τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου, θα λάβουν με γραπτό μήνυμα τα αποτελέσματά τους, ενώ για τη μετάβαση στη διαδικασία του drive through test στέλνουμε SMS με τον κωδικό 1 στο 13033, επισημαίνει η δημοτική αρχή.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, δεν θα εξετάζονται πεζοί.Στα αυτοκίνητα επιτρέπονται έως τρεις επιβάτες, οι οποίοι δεν εξέρχονται από το όχημα κατά την διάρκεια της εξέτασης. Ως οχήματα λογίζονται όλα τα τροχοφόρα (αυτοκίνητο, μηχανή, ποδήλατο κ.λπ.), συμπληρώνει η διοίκηση.

Τέλος, ο Δήμος σημειώνει ότι τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ προστάζουν ότι σε περίπτωση βροχής δεν δύναται να διεξαχθούν τα τεστ γιατί υπάρχει κίνδυνος αλλοίωσης των δειγμάτων, ούτε καν με την χρήση σκέπαστρων.

«Έτσι, σε περίπτωση νέας βροχόπτωσης οι πολίτες συμβουλεύονται να μην προσέλθουν, καθώς η δράση θα μεταφερθεί εκ νέου σε άλλη ημερομηνία. Σε κάθε περίπτωση θα υπάρξει διαρκής ενημέρωση», υπογραμμίζει η διοίκηση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet