Στους πρώτους Δήμους που απορροφούν κονδύλια από το «Φιλόδημος ΙΙ» το Ηράκλειο Αττικής
Κοινωνία

Στους πρώτους Δήμους που απορροφούν κονδύλια από το «Φιλόδημος ΙΙ» το Ηράκλειο Αττικής

Στους πρώτους δήμους πανελλαδικά που καταφέρνουν να ενταχθούν και να απορροφήσουν τα κονδύλια του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ» του υπουργείου Εσωτερικών είναι ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή του, έχοντας υποβάλει προτάσεις και για τους τρεις τομείς που χρηματοδοτεί το πρόγραμμα.

Η αρχή έγινε με την έγκριση από πλευράς υπουργείου της χρηματοδότησης 135.000 ευρώ για την προμήθεια μηχανημάτων έργου που θα εξυπηρετήσουν τις αντίστοιχες δημοτικές υπηρεσίες, με τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής να είναι μέσα στους πέντε πρώτους που λαμβάνουν το «πράσινο φως». Με τη χρηματοδότηση αυτή ο Δήμος προγραμματίζει να αγοράσει ένα επιπλέον σάρωθρο για την καθαριότητα.

Παρόμοια κατάληξη αναμένειο Δήμος να έχει και η δεύτερη πρόταση που ήδη κατέθεσε για τη χρηματοδότηση του επόμενου πακέτου έργων στα σχολεία της πόλης, ύψους 500.000 ευρώ. Από αυτά, τα 214.000 διεκδικούνται από τον «Φιλόδημο», προκειμένου, όπως τονίζει η δημοτική Αρχή, να μπορέσουν να γίνουν ακόμα περισσότερες εργασίες συντήρησης, ανακαίνισης και αναβάθμισης των σχολικών κτηρίων.

Νέα πρόταση για τις παιδικές χαρές

Με εισήγηση της δημοτικής Αρχής, το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, στην τελευταία του συνεδρίαση,  αποφάσισε ομόφωνα να υποβληθεί πρόταση και στον τρίτο τομέα που καλύπτει το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», δηλαδή τη χρηματοδότηση εργασιών ανακαίνισης και εξοπλισμού των παιδικών χαρών της πόλης, οι οποίες δεν έχουν ήδη καλυφθεί από τα έργα που πραγματοποίησε με δικούς του πόρους ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής.

Αυτές είναι επτά και ο Δήμος προϋπολογίζει να δαπανήσει 300.000 ευρώ για την ανακαίνισή τους (αλλαγή τάπητα, περίφραξης, παιχνιδιών κ.ά.). Αν η πρόταση του Δήμου εγκριθεί από το υπουργείο Εσωτερικών, τα 225.000 ευρώ από αυτά θα προέρθουν από τον «Φιλόδημο», εξοικονομώντας, όπως σημειώνει η δημοτική Αρχή χρήματα για το δημοτικό ταμείο, για να πάνε σε άλλα, περισσότερα έργα για την πόλη.

«Με σχέδιο και σοβαρότητα διεκδικούμε και επιτυγχάνουμε να ενισχύσουμε τις δομές της πόλης. Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής είναι από τους πρώτους που υπέβαλαν ώριμες μελέτες στο πρόγραμμα “Φιλόδημος” και, κατά συνέπεια, από τους πρώτους πανελλαδικά που χρηματοδοτείται για τις προτάσεις του. Αποδεικνύουμε πως όταν υπάρχει θέληση και πλάνο, δεν υπάρχουν δικαιολογίες παρά μόνο έργο…», σχολιάζει ο δήμαρχος, Νίκος Μπάμπαλος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet